Advert
Advert
Advert

Rize Baro Başkanı Peçe, ILAP Çalışması İçin Paris’e Gidecek

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Türkiye’de Adalete Erişim İçin Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi Faz II (ILAP) çalışmasına katılmak üzere Fransa’ya gidecek.

Rize Baro Başkanı Peçe, ILAP Çalışması İçin Paris’e Gidecek
Rize Baro Başkanı Peçe, ILAP Çalışması İçin Paris’e Gidecek admin

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Türkiye’de Adalete Erişim İçin Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi Faz II (ILAP) çalışmasının 23-27 Ocak 2023 tarihlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te düzenleneceğini bildirdi.

Baro Başkanı Av. Peçe, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Adalet Bakanlığı’nın ortak olduğu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) uygulayıcılığında yürütülen ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı’nın (SIDA) fonladığı “Türkiye’de Adalete Erişim için Adli Yardım Uygulamalarının Geliştirilmesine Destek Projesi Aşama II” (ILAP) çalışmasına TBB Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Adalet Bakanlığı temsilcilerinin katılacağını kaydederek, TBB tarafından Rize Barosu ile birlikte Balıkesir ve Mardin Baroları olmak üzere Türkiye’den 3 baronun programa davet edildiğini kaydetti.

Baro Başkanı Peçe, program kapsamında Paris’te Ulusal Baro Konseyi Ziyareti, Paris Barosu Ziyareti, Adli Yardım Merkezi ve Paris Barosu Avukatlık Okuluna ziyaretlerde de bulunulacağını belirtti.

Peçe, çalışma ile Türkiye’de adli yardım uygulamalarına yönelik daha koordineli, nitelikli ve sistematik bir yaklaşım geliştirilmesini ve adalete erişimin kolaylaştırılmasına ilişkin çalışmaların artırılması için farkındalığın oluşturulmasının amaçlandığını kaydetti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!