Advert
Advert
Advert

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel Basın Mensupları ile Bir araya Geldi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü için gazetecilerle bir araya gelen Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel, "Muhtarlık devlet ve millet arasında köprü vazifesi gören bir kurumdur" dedi.

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel Basın Mensupları ile Bir araya Geldi
Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel Basın Mensupları ile Bir araya Geldi admin

 

Rize Muhtarlar Fedarasyonu Başkanı Remzi Güzel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü için kentte bulunan gazeteciler ile Federasyon binasında kahvaltı programı düzenledi. Burada gazeteciler ile birlikte yemek yiyen Başkan Güzel daha sonrasında bir basın açıklamada bulundu.

"Bütün muhtarlarımızın aktif olarak görev yapmasını sağlayacağız"
Rize'de ki muhtarların aktif olarak görev yapmasını sağlayacaklarını belirten Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel, "Türkiye genelinde ilklerden olan Federasyonumuz Türkiye’de kurulan 3. Muhtarlar federasyonudur. Birlikten kuvvet doğar ilkesinden hareketle kurulan Federasyonumuz,  Rize genelinde bulunan köy ve mahallelerimizin muhtarlarıyla iletişim halinde olarak halkımızın iyilik ve refahı için yapılacak olan her türlü sosyal, ekonomik, kültürel yatırıma ve hizmete destek olup katkı sağlayacaktır. Bu amaçla belirli dönemlerde toplantılar düzenleyerek birlik ve beraberlik içerisinde bütün muhtarlarımızın aktif olarak görev yapmasını sağlayacağız. Muhtarlığı belirli kalıplardan çıkarıp Cumhurbaşkanımız tarafından 28 Ekim 2022 tarihinde açıklanan “Türkiye Yüzyılı” beyanında belirtilen devlet ve toplum hayatımıza yeni bir hedef, yeni bir nefes vizyonuna uygun hale getirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

"Muhtarlık devlet ve millet arasında köprü vazifesi gören bir kurumdur"
Güzel açıklamalarının devamında Rizelilerin geçim kaynağı çay ile ilgili ÇAYKUR ile birlikte çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, "Muhtarlığı sadece beton döken, duvar yaptıran kurum olmaktan çıkarıp, sosyal ve kültürel projeler üreten kurum haline getirmek birinci önceliğimiz. Rize’mizin gelişmesi ve ilerlemesi için bizler kurumlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle  sürekli ve etkili iletişim halinde olup, sürece var gücümüzle destek vereceğiz. Rize genelinde  Ovit Dağı Tüneli, Rize-Artvin Havalimanı ve yapılmakta olan Rize Şehir Hastanesi, Lojistik Limanı, Kamuoyunun istediği, bizimde çok istediğimiz  Samsun-Sarp Demiryolu gibi Rize’mizi ilgilendiren  tüm projelerin takibini  halkımızın talep ve beklentileri doğrultusunda gerçekleştireceğiz. Halkımızın tek geçim kaynağı olan çay tarımı ile ilgili olarak da ÇAYKUR ile işbirliği halinde yapılacak olan bütün çalışmalara olumlu yönde destek vereceğiz. Rize’nin kalkınıp gelişmesi için doğal güzelliklerimizi yok etmeden doğa ve dağ turizminin yaygınlaşıp bölge halkına ek gelir imkânı için elimizden gelen desteği sağlayacağız. Muhtarlık devlet ve millet arasında köprü vazifesi gören bir kurumdur. Göreve gelirken de vermiş olduğum söz doğrultusunda her zaman ‘ben’ değil ‘biz’ diyerek tüm muhtar camiamızla birlikte hareket ederek Rize’mize en güzel hizmeti yapmak temel hedeflerimiz arasında olacaktır" ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!