Advert
Advert
Advert

Tornacı: Esnaf Odalar Seçiminde Saltanata Son Vereceğiz

Rize Esnaf ve Odalar Birliği Başkan Adayı Adem Tornacı, birlik seçiminde mevcut Başkan Güven Aksoy’un saltanatına son vereceklerini kaydetti.

Tornacı: Esnaf Odalar Seçiminde Saltanata Son Vereceğiz
Tornacı: Esnaf Odalar Seçiminde Saltanata Son Vereceğiz admin

Rize Esnaf ve Odalar Birliği Başkan Adayı Adem Tornacı, 5 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan birlik seçiminde mevcut Başkan Güven Aksoy’un saltanatına son vereceklerini belirterek, “26 oda ile seçime girilecek Odalar Birliğinde birden fazla yerde yöneticilik yapan Güven Aksoy’un bu gidişine son vereceğiz” dedi.

Rize Esnaf ve Odalar Birliği Başkan Adayı Adem Tornacı, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 5 Mayıs’ta Esnaf ve Odalar Birliği seçime gidiyor. Rize genelinde 26 Oda ile seçime girilecek Odalar Birliğinde birden fazla yerde yöneticilik yapan Güven Aksoy’un bu gidişine son vereceğiz” diye konuştu.

Başkan Tornacı, mevcut Başkan Güven Aksoy’u sert şekilde eleştirerek, “Güven Aksoy Başkanı olduğu hali hazırda kredi kooeratifindeki yönetimde olanları odalar birliğine taşımak istiyor. Rize’de 26 odanın 13 odadan fazlasına yönetimlere sokmayarak kendi egomanyasını kurmak istiyor. Rize’de hiçbir esnafın çözümüne ortak olmayan, Odalar can çekişirken yardımları sadece kendi adamlarına yapan Aksoy artık oradan indirilmeli. Tüm odaları kapsayacak, yardım edecek, derdi ile dertlenecek bir başkan olmalı. Şimdi odaları geziyor, eksik gedik soruyor. Ben aday olana kadar neredeydi?” diye konuştu.
Aksoy’un eski başkan Muammer Atılgan döneminde ‘Atılgan’ı iki yerde başkan olunmaz, birini bırakmalısın’ diyerek istifa ettirdiğini kaydeden Tornacı, “Aksoy bugün kaç yerde soruyorum size? Ahilikten bahseden Aksoy seçim sürecinde odalarda başkanlar ne derse yönetimleri onu demeli deyip te yönetimdeki arkadaşlarımızın görüşlerine saygı duymamak mı ahilik. Seçim sürecine girildi iftar yemekleri, vaatler, hesaplara TL göndermeler başladı. Rekabet iyi bir şeydir hizmeti götürür ve daha iyi olur. Ben aday olmasaydım süreç geçen dört yıl gibi olacaktı. Odalar da kendi adamlarına az ödemeler yapacak geri kalan odalara boş boş bakacaktı.” Dedi.
26 Oda Başkan ve yönetimlerinin oyuna talip olduğunun altını çizen Tornacı, sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdi 26 oda başkanı olan Rize’de hep aynı kişileri yönetime alarak dışarda kalan başkanları adam yerine koymaması anlamına mı geliyor yoksa kimden nasıl fayda sağlarım, kimleri iyi yönetirim hesapları mı yapıyor? Şimdi ben Adem Tornacı olarak bu düzene son vererek saltanatın değil de demokrasinin gereğini yerine getireceğim. Seçildiğimiz taktirde tüm odaların Birliğe olan borçlarını kapatacağım. Tüm odalara her ay belli ölçülerde yardımlar yapacağım. Odaların dertleri ile dertleneceğiz. Odaların gücünü kullanarak kurumlar arası diyalogları arttırıp hızlı çözümlere kavuşturacağız. Menfaat odaklı değil hizmet odaklı olacağız. Kısacası biz kasasında para biriktiren değil 26 odaya nasıl fayda sağlayabiliriz düsturunda olacak ve onun gereğini yapacağız. Bir kez daha ifade ediyorum ki bu düzeni değişmek için 26 Oda Başkanı ve yönetimlerinin oyuna talibim. Seçimin birliğimiz, odalarımız ve esnafımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!