Advert
Advert
Advert

Rize Belediyespor Basketbol Takımı Finale Yükseldi

Rize Belediyesi, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final 3. Maçında Botaş Gelişim’i 63-41 mağlup ederek seride durumu 3-0’a taşıdı ve finale yükseldi.

Rize Belediyespor Basketbol Takımı Finale Yükseldi
Rize Belediyespor Basketbol Takımı Finale Yükseldi admin

Rize Belediyesi, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde play-off yarı final 3. Maçında Rize Yenişehir Spor Salonunda Botaş Gelişim ile karşılaştı. Son maçta rakibine 22 sayı fark atan ve seride 3-0 öne geçen Rize Belediyesi, finale yükselen taraf oldu.

Deplasmanda oynadığı iki maçı 79-62 ve 65-49 kazanan Rize Belediyesi, kazandığı taktirde finale yükseleceği 3. maçta hata yapmadı ve ligde 2 maçta mağlup olduğu rakibini play-off yarı finalinde 3. kez farklı mağlup ederek finale yükselen taraf oldu.

Rize Yenişehir Spor Salonunda oynanan karşılaşmayı Rize Valisi Kemal Çeber ve eşi Neslihan Ayan Çeber ile Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve eşi Fatma Metin, Belediye Başkan Yardımcıları, kurum müdürleri ve çok sayıda taraftar izledi.

Rize Belediyesi karşılaşmaya Deniz Üstün, Arzu Asiye Özdemir, Marie Elise Benson, Aysude Yıldıztekin ve Sümeyya Özcan beşlisi ile başlarken, konuk ekip ise Buket Ünal, Zeynep Budak, Olena Stashchuk, Ceylin Beyza Altunpa ve Ronahi Zilan Kıran beşlisiyle mücadeleye başladı.

Rize Belediyesi’nde Marie Elise Benson 20 sayı kaydederken, Deniz Üstün 13, Eydina Topçu 11, Sümeyya Özcan 7, Arzu Asiye Özdemir 6 ve Aysude Yıldıztekin 6 sayı üretti.

Botaş Gelişim’de ise Rana Uçar kaydettiği 18 sayı ile farklı mağlubiyete engel olamazken Olena Stashchuk 9, Ronahi Zilan Kıran 6, Buket Ünal 4, Erdenay Topçu 2, Saliha Mandıracı 2 sayı kaydetti.

Müsabakanın ardından Rize Valisi Kemal Çeber ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Belediyesi oyuncularıyla bir araya gelerek finale yükselmeleri dolayısıyla kendilerini tebrik etti.

Karşılaşmaya etkili başlayan ve 3,5 dakikayı 10-0 önde tamamlayan Rize Belediyesi, ardından 4 dakika skor üretemeyince rakibin de bulduğu sayılarla skor 10-8’e geldi. İlk çeyreğin sonlarına doğru yeniden toparlanan ve rakibinin hızını kesen Rize Belediyesi üst üste kaydettiği sayılarla da farkı yeniden çift haneli rakama çıkararak bu çeyreği 21-10 önde tamamladı.

Rize Belediyesi 2. çeyrekte de üstün bir oyun ortaya koyarken bu periyotta rakibine sadece 5 sayı üretme şansı verdi ve 21 sayılık farka ulaştığı devreyi 36-15 önde tamamladı.

3 ve 4. çeyrekte de farkı koruyan ve skorun verdiği avantajla rahat bir oyun ortaya koyan Rize Belediyesi 3. Periyodu 50-32 üstünlükle geçerken karşılaşmayı da 63-41 kazanarak seride durumu 3-0 yaptı ve finale yükselen taraf oldu.

Yarı Finalin diğer karşılaşmasında ise Mersin Büyükşehir Belediyesi ile HDI Sigorta Yalova VIP finale yükselme mücadelesi veriyor. Geride kalan ve Mersin’de oynanan 2 maçta ekipler birbirini 1’er kez mağlup etti. Bugün ve Cuma günü saat: 17.30’da Yalova’da 3 ve 4. maç oynanacak.

Ligde normal sezonu 4. sırada tamamlayan Rize Belediyesi, finalde Mersin Büyükşehir Belediyesi ile eşleşirse finalin ilk 2 maçını deplasmanda, 3. maçını ise Rize'de oynayacak. 3 maç kazanının Süper Lig'e yükseleceği final bölümünde 3 maç sonunda Süper Lig'e yükselecek takım belli olmazsa 4. maç Rize'de, 5. maçın oynanması gerekmesi halinde ise 5. maç Mersin'de oynanacak.

Rize Belediyesi'nin finaldeki rakibinin HDI Sigorta Yalova VIP olması halinde ise Yalova ekibi ligde normal sezonu 6. sırada tamamladığından finalin ilk 2 maçı Rize'de, 3. maçı ise Yalova'da oynanacak. 3 maç sonunda Süper Lig'e yükselecek takım belli olmazsa 4. maç Yalova'da, 5. maçın oynanması gerekmesi halinde ise 5. maç Rize'de oynanacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!