Advert
Advert
Advert

Uzungölü Karagölü Birde Ovit Turizm ile Gezin!

Uzungölü Karagölü Birde Ovit Turizm ile Gezin!
Uzungölü Karagölü Birde Ovit Turizm ile Gezin! Hakkı DUMAN

Doğal ve tarihi güzellikleri ile öne çıkan Rize gezilecek yerler bakımından da oldukça zengindir. Karadeniz’de yaz kış demeden en fazla turist çeken noktalardan biri olan Rize’de gezip görülmesi gereken pek çok yer vardır. Yayları ile ünlü olan Rize’de ziyaretçilerin mutlaka görmesi gereken yerlerde eşsiz manzara eşliğinde yöresel lezzetleri tatmak bambaşka bir deneyimdir.

Anzer Yaylası

Özellikle Karadeniz turlarının da vazgeçilmezi olan Anzer Yaylası, ünlü yaylaların arasında öne çıkar. Doğal güzellikleri ile bilinen Rize’de Anzer Yaylası’nı gezip görmeyen kişi sayısı yok denecek kadar azdır. Karadeniz’de gezilecek yerler denince akla ilk gelen noktalardan biri olan Anzer Yaylası, İkizdere ilçesinde Ballıköy olarak da bilinir. Şifa kaynağı Anzer Balının mekanı olan bu yaylada turizm merkezi olması için çeşitli çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Yayla günün her saatinde ücretsiz olarak gezilebilir.

Kıble Dağı Camii

Muhteşem bir manzara içinde bulunan Kıble Dağı Camii, bölgenin en çok gezilen yerleri arasındadır. Hem konum özellikleri hem de mimari yapısı ile ilgi çeken Kıble Dağı Camii, Rize tarihi ve turistik yerleri arasında gösterilir. Yaklaşık 1130 rakıma sahip olan Kıble Dağı, özellikle son dönemde yapılan çalışmalarla turistlerin ilgisini çekebilecek konuma ulaşmıştır. Burada bulunan Kıble Dağı Camii benzersiz mimarisi ile turistlerin ilgisini toplamaya devam ediyor. Günün her saatinde ücretsiz olarak gezilebilecek bölgeler arasındadır.

Sal Yaylası

Yaylaları ile ünlü Rize’de unutulmaz bir atmosfer sunan bir diğer yayla Sal Yaylasıdır. Pokut Yaylasına komşu olan bu bölge 15 dakikalık yürüyüş ile gezilebilir. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin sıklıkla ziyaret ettiği ünlü bir bölgedir. Sal yaylası yaklaşık 2 bin metre yükseklikte yer aldığı için tertemiz havası ve eşsiz manzarası ile yaz mevsiminde sık sık gezilebilir. Rize’de kışın gezilecekyerler içinde yer almasa da yaz mevsiminde mutlaka Sal Yaylasının temiz havasını ciğerlere çekmek gerekebilir.

Gito Yaylası

Yerli ve yabancı turislterin Rize’de gezilecek yerler aradıklarında en çok tercih ettikleri noktalardan bir diğeri de Gito Yaylasıdır. Son dönemde doğa tatili yapmak isteyenlerin favori kısmı haline gelen bu bölgede eşsiz manzara vardır. Gito Yaylası ayrıca Rize’nin diğer turistik noktalarından Zil Kalesi’ne 17 kilometre uzaklıktadır. Ücretsiz giriş yapılabilen bu bölgede konaklama yapılacak yerlerin sayısı azdır. Gito Yaylası’nda geleneksel mimarisi ile dikkat çeken çok sayıda ev bulunur.

Badara Yaylası        

Badara Yaylası yüksekliği ve eşsiz manzarası ile adeta bulutlarla göz göze gelme deneyimi yaşatan doğal güzellikler arasındadır. Rize yaylaları arasında en dikkat çeken noktalardan biri olan Badara Yaylası, temiz havası ile kendine aşık ettirebilir. Günübirlik turlar için ideal dolan bu bölge 1860 metre rakımda ve Hemşin’de yer alır. Badara Yaylası’nın tam ortasına yapay bir göl yapılmış ve turistlerin ilgisini çekmek için çevresinde kullanışlı alanlar oluşturulmuştur. Fotoğraf çekmek isteyenlerin bir numaralı adresi olan Badara Yaylası’na günün her saati erişim sağlanabilir ve girişler tamamen ücretsizdir.

Ağaran Şelalesi

Çayeli merkeze yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan Ağaran Şelalesi, Rize’yi gezen yerli ve yabancı turistler için son derece ilgi çekici noktalardan biridir. Rize tarihi ve turistik yerleri arasında gösterilen ve doğal güzellikleri ile öne çıkan Ağaran Şelalesi tam 70 metreden aşağı akan görüntüsü ile büyüleyicidir. Bu devasa şelale özellikle doğa fotoğrafçılarının sık sık ziyaret ettiği noktadadır. Rize’de gezilecek yerler blog gönderilerinde de Ağaran Şelalesi’nin fotoğraflarını görmek mümkündür.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!