Advert
Advert
Advert

50 bin karanfil ile Türk bayrağı yaptılar

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100'üncü yılı dolayısıyla 50 bin karanfil ile üzerinde Atatürk'ün silüeti bulunan Türk bayrağı oluşturuldu

50 bin karanfil ile Türk bayrağı yaptılar
50 bin karanfil ile Türk bayrağı yaptılar admin

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100'üncü yılı dolayısıyla 50 bin karanfil ile üzerinde Atatürk'ün silüeti bulunan Türk bayrağı yapıldı.

Türkiye Çiçekçiler Federasyonu ile Yerel Çiçekçiler Derneğince, üzerinde Atatürk'ün silüeti bulunan Türk bayrağı yapmak için Ankara, Şanlıurfa, Bursa, Kütahya, İstanbul, Diyarbakır, Nevşehir, İzmit, Kilis, Mersin, Antalya ve Adıyaman'dan karanfil getirildi.

Karanfiller, tek tek özel olarak hazırlanan köpük üzerine yerleştirildi. Yaklaşık 2 saatte 50 bin karanfil ile Atatürk'ün silüeti bulunan Türk bayrağı oluşturuldu.

Yerel Çiçekçiler Derneği Başkanı Muharrem Çağlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yılına özel bir tasarım hazırladıklarını söyledi.

Yüksekliği 4 metre, genişliği 6 metre olan köpüğün üzerine Türkiye'nin birçok ilinden gelen karanfiller ile Atatürk'ün silüeti bulunan Türk bayrağı yaptıklarını dile getiren Çağlar, bunu 1 hafta boyunca sergileyeceklerini kaydetti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!