Advert
Advert
Advert

Maç Tekrarı İçin Tff'ye Başvuruldu Beklenti Kabul Edilmeyeceği Yönünde

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, Galatasaray maçında kural hatası yapıldığı gerekçesiyle maçın yeniden oynanması için TFF'ye başvuruda bulunduklarını söyledi.

Maç Tekrarı İçin Tff'ye Başvuruldu Beklenti Kabul Edilmeyeceği Yönünde
Maç Tekrarı İçin Tff'ye Başvuruldu Beklenti Kabul Edilmeyeceği Yönünde admin

Spor Toto Süper Lig’in 32. Haftasında Çaykur Rizespor - Galatasaray maçı ÇAYKUR DİDİ STadı'nda oynandı. Karşılaşmayı deplasman takımı 3-2 kazandı. Mücadelede Galatasaray'ın golle sonuçlanmayan ilk penaltısında köşe atışı kullanılmadan topun oyunda olmadığı bir bölümde verilen penaltı kararının kural hatası olduğu beirlenmişti.

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, twitter hesabından yaptığı paylaşımda Galatasaray maçıonın yenidne oynanması için TFF'ye başvuruda bulunduklarını belirterek, "Kural hatasından dolayı ÇAYKUR RİZESPOR-Galatasaray maçının yenilenmesi ile ilgili başvurumuzu Tff ye yaptık" dedi.

hasan-kartal-twiti-001.jpg

Öte yandan Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim kurulunda Galatasaray maçını değerlendirdiklerini söyledi.

Kulüp olarak TFF'ye başvuruda bulunduklarını anlatan Kartal, "Yönetimde maçı değerlendirdik ve böyle bir karara vardık. Kural hatası olduğunu ve maçın tekrarlanması gerektiğine yönelik başvurumuzu federasyona bugün gönderdik. Ayrıca TFF Trabzon Bölge temsilciliğine de dilekçemizi gönderdik." ifadelerini kullandı.

NE YAŞANMIŞTI? 

İki takım arasında Rize’de oynanan maçta Galatasaray korner kullanırken, topun oyuna girmediği anda Marcao, Abarhoun ile girdiği mücadelede yerde kalmış ve pozisyonu VAR’da inceleyen Serkan Çınar penaltı kararı vermişti. Bu pozisyonun ardından bazı hakem hocaları, "Futbolcuların, topun oyunda olmadığı anlardaki eylemleri için sadece disiplin cezaları (sarı ve kırmızı kart) verilebilir, teknik kararlar (penaltı, direkt ya da endirekt vuruş) verilemez. Kural hatası var" yorumunu yapmıştı. 

IFAB kurallarında yer alan 12. maddeye göre, ’Direkt, endirekt serbest vuruşlar ve penaltı vuruşları’ yalnızca top oyundayken yapılan ihlal ve kusurlar için verilebilir. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!