Advert
Advert
Advert

Girişimcilik İçin Başvurular Başlandı

Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz, Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Rize'de girişimcilik kursu açacaklarını söyledi.

Girişimcilik İçin Başvurular Başlandı
Girişimcilik İçin Başvurular Başlandı admin

Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hasan Kiraz, Rize Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle girişimcilik kursu açacaklarını belirterek, 100 kişilik girişimcilik kursu için başvuruların başladığını ve başvuruların 20 Temmuz’da sona ereceğini açıkladı.

İl Müdürü Kiraz, yaptığı açıklamada, “Programa başvurular 20 Temmuz Cuma günü mesai bitimine kadar Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’nden şahsen ya da kurumsal web adresi www.iskur.gov.tr üzerinden internet ortamında yapılabilecektir.İnternet üzerinden ya da şahsen başvuran adayların e-devlet şifreleriyle girerek KOSGEB sistemine de mutlaka başvuru yapmaları gerekmektedir. KOSGEB sistemi kurs başlama tarihinden 5 gün öncesi kapatılacaktır. KOSGEB sistemine başvurusu bulunmayan adaylar hiçbir şekilde değerlendirmeye alınamayacaktır.” dedi.

İŞKUR sistemine başvuru yapan adayların başvurularının ön başvuru olarak değerlendirileceğinden başvuru sona ermeden şahsen İşkur İl Müdürlüğüne başvurarak uygunluk onayı almaları ve mülakata katılmaları gerektiğini kaydeden İŞKUR Rize İl Müdürü Kiraz, aksi taktirde internet ortamından başvuruda bulunan kişilerin eğitim gruplarına dahil edilmeyeceğini ifade etti.

Programların 4’er gün ve toplam 32 saat olarak düzenleneceğini belirten Kiraz, girişimcilik eğitimine katılım koşullarını “İşkur’a kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, aynı modülü daha önce tamamlamamış olmak, programdan yararlanacakların iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden yararlanması gerekmektedir. Katılımcıların devam mecburiyeti vardır.” şeklinde açıkladı.

İl Müdürü Kiraz, kuruma kayıtlı kişilerin kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla Rize Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle 25’er kişilik 4 grupta düzenlenecek Girişimcilik Eğitim Programlarının;

01 – 06 Ağustos tarihleri arasında Pazar ilçesi Pazar Halk Eğitim Merkezinde,

07 – 10 Ağustos tarihleri arasında Ardeşen ilçesi Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odasında,

13 – 16 Ağustos tarihleri arasında Fındıklı ilçesinde Fındıklı Halk Eğitim Merkezinde ve

27 – 31 Ağustos tarihleri arasında Çayeli ilçesinde Çayeli Ticaret ve Sanayi Odasında düzenleneceğini kaydetti.

girişimcilik kurs başvuru
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!