Advert
Advert
Advert

Yeni Diş Hekimi Adayları Önlüklerini Giydi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından “Hekimliğe İlk Adım” sloganı ile birinci sınıf öğrencileri için Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda 2017-2018 Akademik Yılı Önlük Giydirme Töreni gerçekleştirildi.

Yeni Diş Hekimi Adayları Önlüklerini Giydi
Yeni Diş Hekimi Adayları Önlüklerini Giydi admin

Törene, başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman olmak üzere Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Zeynep Yeşil Duymuş, Üniversitenin Genel Sekreteri Adnan Er, Üniversite akademik personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2010 yılında kurulan Diş Hekimliği Fakültesi’nin ilk öğrencilerinin 2013-2014 eğitim öğretim döneminde aldığını ifade ederek ilk mezunlarını bu yıl vereceğini söyledi.

Diş Hekimliği Fakültesi’nin bu yıl 62 öğrenci aldığını belirten Rektör Karaman, “Fakültemizde 270 öğrenci eğitim öğretim görmektedir. Şu anda 1 profesör, 1 doçent ve 15 yardımcı doçent olmak üzere toplamda 40 akademik personel fakültemizde görev yapmaktadır.” dedi.
Diş Hekimliği Fakültesi’nin kuruluşundan bugüne kadar zor fiziki şartlarda sağlık hizmetini ve eğitimini sürdürmesine rağmen ilimiz ve bölgemiz insanının sorunlarını çözme noktasında önemli işler yaptığına dikkat çeken Rektör Karaman, “Diş Hekimliği Fakültemizin 25 bin metrekare kapalı alana sahip olan yeni binasının temelini attık ve inşaat çalışmaları başladı. İnşallah bir buçuk iki yıl içinde bitecek ve fakültemiz modern bir binaya kavuşmuş olacak.” diye konuştu.

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Rektör Karaman, “Hekimlik mesleği insanı sevmekle başlar. Bu meslekte insanı sevmezseniz başarılı olamazsınız. Hayatınız boyunca bugün giyeceğiniz beyaz önlükleriniz gibi beyaz kalın.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Zeynep Yeşil Duymuş ise, “Diş Hekimliği Fakültesi olarak bugüne kadar hem akademik hem klinik açıdan ciddi ilerleme kaydetmiş olmamızdan mutluluk duyuyorum. Bugün beyaz önlüklerini giyen öğrencilerimiz üçüncü sınıftan itibaren yeni fakültemizde eğitimlerine devam edecekler. Bu vesileyle yeni fakülte binamızın yapılmasında Rektörümüz başta olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.”  dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere önlüklerini başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman olmak üzere Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Zeynep Yeşil Duymuş, Genel Sekreter Adnan Er, dekanlar ve akademisyenler giydirdi.

Günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile tören sona erdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!