Advert
Advert
Advert

Hayra davet kermesi Rize de açıldı

Açılış Rize Sahil Fuar alanında gerçekleşti.Açilışa SEMERKAND vakfı genel başkanı Sn Yakup Alarçin,Rize millet vekili Hİkmet Ayar, Mersin millet vekili Prof DR Nejdet Ünüvar Çaykur genel müdür İmdat Sütlüoğlu,Semekand Vakfı KARADENİZ bölge başkanı Ahmet Türk SEMERKAND Vakfı RiZe il başkanı Sn YılmaZ Coruh,Tümsiad Rize şube Bşk Abdulbaki Fil,Kendirli belediye Bşk Alaaddin Serdar,Ak Parti İl Bşk Muhammet Avcı,Ak Parti merkez ilçe Bşk Saadettin Türüt,Rize belediye Bşk yrd Saffet Kopuz,R.T.E Üniverstesi rektörü Prof Dr Hüseyin Karaman,Rizenin seçkin işadamları,sanatçılar,ülkemizin diğer illerinden gelen Semekand il Başkanlar'ı davetliler ve Rize halkı açılışa katıldı

Hayra davet kermesi Rize de açıldı
Hayra davet kermesi Rize de açıldı admin

Hayra davet kermesi Rize de açıldı

Açılış Rize Sahil  Fuar alanında gerçekleşti.Açilışa SEMERKAND vakfı genel başkanı Sn  Yakup Alarçin,Rize millet vekili Hİkmet Ayar,
Mersin millet vekili Prof DR Nejdet Ünüvar
Çaykur genel müdür İmdat Sütlüoğlu,Semekand Vakfı KARADENİZ bölge  başkanı Ahmet Türk 
SEMERKAND Vakfı RiZe il başkanı Sn YılmaZ Coruh,Tümsiad Rize şube Bşk Abdulbaki Fil,Kendirli belediye Bşk Alaaddin Serdar,Ak Parti İl Bşk Muhammet Avcı,Ak Parti merkez ilçe Bşk Saadettin Türüt,Rize belediye Bşk yrd Saffet Kopuz,R.T.E Üniverstesi rektörü Prof Dr Hüseyin Karaman,Rizenin seçkin işadamları,sanatçılar,ülkemizin diğer illerinden gelen Semekand il Başkanlar'ı davetliler ve  Rize halkı açılışa katıldı,on gün boyunca sürecek olan hayra davet kermesine Rize halkı yoğun ilgi gösterdi.program da her akşam çeşitli sanatçılar sahne alacak,naatlari ile Dursun ali Erzincanlı,Murat Belet,Hasan Nihat Sütcü,Mikail Şimşek,Yusuf Duru,kum sanatı ile Veysel çelik DEMİR ve çok sanatçı  sahne olacak.

SEMERKAND Vakfı Rize il başkanı Sn YılmaZ CORUH açılış  konuşmasında.
 
 
Hayra adanmış ümmetin bu mirasının devamı için kurulmuş olan Semerkand Vakfı, tarih boyunca İslâm coğrafyasında, doğudan batıya, kuzeyden güneye İslâm dünyasına bilinen veya bilinmeyen isimlerle hizmet etmiş Ehl-i beyt ruhunun bir şubesidir. Aynı zamanda Hz. Ebû Bekir’e (r.a) dayanan bir altın silsilenin, Cafer-i Sâdıkların, Cüneyd-i Bağdâdîlerin, Abdülhâlık-i Gucdüvânîlerin, Şah-ı Nakşibendlerin, İmâm-ı Rabbânîlerin ve Mevlânâ Halid-i Bağdâdîlerin yolu üzeredir. Ayrıca Seyyid Abdülkadir-i Geylânî’nin, Necmeddin-i Kübrâ’nın, Seyyid Muînüddin Çiştî’nin, Şehâbeddin Sühreverdî’nin feyiz ve bereketini halka halka bugüne taşımış bir mirasın devamıdır.
 
İşte, Semerkand Vakfı, “Yolumuz ashâb-ı kiramın yolundan ne bir adım eksik ne bir adım fazla” diyen Şah-ı Nakşibend (k.s) hazretlerinin dediği gibi, Ehl-i sünnet ve’l-cemâat üzere, bütün ümmeti-i Muhammed için, insanlar için, mahlûkat için dertlenen, gayret sarf eden bir kalbi temsil eder.
 
Gavs-ı Sânî (k.s) hazretleri bu ruhu şöyle ifade etmiştir: “Hizmet, nefsini ümmeti-i Muhammed’in menfaati için feda etmektir. Hizmet, insanların dünyevî fakirliklerini gidermekten daha ziyade dinî fakirliklerini giderme, onların ahretlerini kurtarmaya yönelik çalışma ve çabalardır.”
 
Semerkand Vakfı, günümüzde hizmetin maddi manevi her alanında faaliyet gösteriyor ve gün geçtikçe hizmetler ülkemizin, dünyanın dört bir yanına ulaşıyor.
 
Semerkand Vakfı’nın temel faaliyet ve hizmet alanları başlıklar altında toplanabilir:
 
 Tebliğ ve irşad faailyetleri
 İlim hizmetleri
. İslâmî alanda, Ehl-i sünnet çizgisinde birçok dilde yazılı, sesli ve görsel yayıncılık
Irk, renk ve din ayırmadan bütün insanlara hizmet götürmek.
Hac ve umre ibadeti yolculukları ve medeniyet tarihimize seyahatler.
İnsanları hayra sevk etmek ve ülkemizde, dünyada muhtaç Müslümanlara, insanlara yardım götürmek.
Okuma evleri, gençlik merkezleri, muhabbet petekleri, ilim ve tasavvuf sohbetleri ile her yer mektebe 
     çevirmek, insanlara hakikati öğretmek.
Uluslar arası platformda tebliğ ve irşad faaliyetleri ile insanlığı barışa, kardeşliğe, güzel ahlâka çağırmak.
Güvenilir ve helâl gıda kültürünü geliştirmek, üretim yapmak ve temin etmek
10. Atıl durumda bulunan hayır ve istihdam güçlerini kermes faaliyetleriyle aktif hale getirmek ve insanları 
     hayırda yarışmaya teşvik etmek.
 
Semerkand rize vakfı olarak bugün burada açılışı nı gerçekleştireceğimiz hayra davet kermesi ve muhabbet geceleri etkinlikleri ile hayır sahipleriyle ihtiyaç sahiplerini buluşturmak,kardeşlik hukukumuzu geliştirmek birlik ve beraberlik bağlarını güçlendirmek en önemli amaçımızdır.
11 gün devam edecek bu etkinliklerde gönüller muhabbetle coşacak ailece birlikte eğlenmenin mutluluğunu yaşayacak.
İlimize hayırlı bereketli olmasını diliyorum dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!