Advert
Advert
Advert

RTEÜ'nün öğrenci sayısı 20 bine yaklaştı

Bu güne kadar 34 bin öğrenciyi mezun eden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde (RTEÜ), yeni akademik yıl itibariyle öğrenci sayısı 20 bin’e yaklaştı

RTEÜ'nün öğrenci sayısı 20 bine yaklaştı
RTEÜ'nün öğrenci sayısı 20 bine yaklaştı admin

RTEÜ Rektörü Prof Dr. Hüseyin Karaman, üniversitedeki son gelişmeleri değerlendirdiği düzenlediği basın toplantısında, bir önceki yıla oranla bir çok alanda gelişme yaşadıklarını ifade edip öğrenci sayılarının 20’bin e yaklaştığını belirtti.

Karaman rakamlar vererek yaptığı değerlendirmede, “Geçtiğimiz yıl 106 olan diploma program sayımız bu yıl 12 ilave program ile 118’e yükseldi. Akademik personel sayımız ise 927’den 977’ya çıktı. İdari personel sayımız da önceki yıl 375 iken bu yıl 91 oldu. Geçtiğimiz yıla oranla lisans eğitimi gören öğrenci sayımız 8 bin 876’dan 9 bin 867’ye, Ön lisans eğitimi alan öğrenci sayımız ise 7 bin 283’den 8 bin 42’ye yükseldi. Üniversitemizin, lisans, ön lisans ve yüksek lisans olmak üzere bu yıl toplam öğrenci sayısı 19 bin 743 oldu. 20 bin’e çok yaklaştık. Bu yıl üniversitemize ilk kez kayıt yaptıran öğrenci sayımız ise 4 bin 834 oldu. Üniversitemiz kurulduğu günden bu yana 34 bin öğrenci mezun etti” dedi.

Geçen yıl 406 olan Uluslararası öğrenci sayısının bu yıl 450'ye çıktığını belirten Karaman, "26 farklı ülkeden uluslararası öğrencimiz bulunuyor. Ülkemizin ise 81 ilinden öğrencimiz mevcut, tabii bu öğrencilerimizin yaklaşık 5 bini Rizeli, oran olarak da Doğu Karadeniz Bölgesinden ağırlıklı öğrencilerimiz ve Rize'yi Trabzon takip ediyor. En az öğrencimiz olan il ise 10 öğrenci ile Tunceli'dir" dedi.

Yerleştirme oranları arttı

Karaman açıklamasında RTEÜ’nün tercih edilirliğinin her geçen yıl arttığını ifade edip, “Lisans programlarında yerleştirme yüzdesi 98.5, ön lisans programlarında ise 95.6 aldı. Bu bizim için sevindirici bir gelişmedir. Kayıt oranı ise yüzde 97 olarak gerçekleşti. 4 bin 663 kontenjanda sadece 196 kayıt gerçekleşmedi. Bu yıl Kimya ve Biyoloji bölümlerimize de öğrenci alımı yaptık. Ayrıca Turizm Otelcilik, Lojistik, Fizyoterapi, Gürcü Dili ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri gibi bu yıl açılan 12 yeni programa ise kayıt yüzde yüz oldu. Bu açtığımız yeni programlarda ne kadar isabetli bir karar aldığımı gösteriyor.” dedi.

98 personele FETÖ incelemesi

Karaman yaptığı açıklamada, Üniversite bünyesinde oluşturulan bir heyetin son derece hassas bir şekilde FETÖ soruşturması yürüttüğünü belirterek, “Yürütülen bu çalışmada son derece hassas davranılıyor. Güvenlik birimleri ile iş birliği halinde gerçek terör örgütü mensupları ayıklanmaya çalışılıyor. Bu kapsamda 98 personel hakkında inceleme başlatıldı. Bunlardan 67'si akademik ve 9'u idari personele soruşturma başlatılırken, 17 akademik ve 5 idari personele ise inceleme başlatıldı. 52 akademik personel ve 5 İdari personel açığa alındı. 14 akademik personel ve 2 idari personel ihraç edildi“ dedi.

17-25 Aralık'tan önce de yoktu, sonra da

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, kendisinin 17-25 Aralık süreci öncesinde FETÖ ile bir ilişkisinin olup olmadığıyla ilgili soruyu ise, "20 yıldır bu şehirdeyim. Benim nerede okuduğum, ne yaptığım bellidir. Benim bu cemaatle bugüne kadar herhangi bir ilgim olmadığı da bellidir. Elbette ki her insanla sohbetimiz olmuştur. Biz insanlarla ilişki kurarken onun siyasi yönüne ve düşüncesine bakmayız.  Ne çocuklarım bunların okullarında okumuştur ne de ben bunların yurtlarında kalmışım veya okullarında okumuşum. 17-25 Aralık'tan önce de yoktu, sonra da yoktu." şeklinde cevaplandırdı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!