Advert
Advert
Advert

Rize Belediyespor U16, Bölge Şampiyonu oldu

2015 - 2016 sezonu U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları sonucunda Rize Belediyespor U16 takımı Karadeniz Bölge Şampiyonu oldu.

Rize Belediyespor U16, Bölge Şampiyonu oldu
Rize Belediyespor U16, Bölge Şampiyonu oldu admin

Haber: Turgay AYHAN

66 ilden 110 takımın katıldığı ve 20 il merkezinde oynanan U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları için Trabzon’a giden U16 Ligi Rize Şampiyonu Rize Belediyespor, müsabaka sonunda şampiyon olarak bir üst tura çıkmaya hak kazandı.

02-04 Haziran tarihleri arasında oynanan müsabakalarda Rize Belediyespor’un rakipleri Erzurum Yolspor, Gümüşhane İl Özel İdare Gençlikspor ve Giresun Görelespor oldu. İlk gün maçında Rize Belediyespor U16 takımı rakibi Erzurum Yolspor ile 1-1 berabere kaldı. Görelespor ile Gümüşhane İl Özel İdare Gençlik arasındaki müsabaka da 1-1 berabere tamamlandı.

İkinci gün müsabakalarında Rize Belediyespor U16 ekibi rakibi Gümüşhane İl Özel İdare Gençlik’i 1-0 mağlup etti. Giresun Görelespor ise Erzurum Yolspor’u 3-1 mağlup etti. İkinci gün maçları sonucunda Rize Belediyespor ile Giresun Görelespor final maçı oynamaya hak kazandı.

Turnuvanın son gününde Ahmet Suat Özyazıcı tesislerinde oynanan final maçında Rize Belediyespor U16 ekibi, rakibi Giresun Görelespor'u Furkan Büyük (2) Burak Çakmak ve Bayram Artar'ın attığı gollerle 4-3 mağlup ederek Karadeniz Bölge Şampiyonu oldu ve bir üst tura yükseldi.

Son 3 sezondur U16 kategorisinde Rize Şampiyonu olan ve bu sene ile birlikte ikinci kez bir üst tura yükselen Rize Belediyespor U16 ekibi, bu sezon Rize U-16 Ligi maçları sonucunda 8 galibiyet ve 2 beraberlik alarak grubunu namağlup lider tamamlamıştı. Sezon boyunca 60 gol atan ve kalesinde 15 gol gören U16 takımı, 3 maçın oynandığı Play-Off Ligini de namağlup tamamlamış ve şampiyonluk kupasını kaldırmıştı.

Rize Belediyespor U-16 takımı teknik sorumlusu Cengiz Uçak; “Bu şampiyona bizim için çok önemliydi. Geçen sene final maçında bu takımla berabere kalarak elenmiştik. Bu sene de yenerek rövanşı almış olduk. Şimdi işimiz Karadeniz Bölge Şampiyonu olmak. İnşallah bunu da başaracağız. Bu şampiyonlukta bizlerden desteğini esirgemeyen Rize Belediye Başkanımız Prof. Dr Reşat Kasap' a, kulüp başkanımız Mustafa Köroğlu'na, ekip arkadaşlarım Samet Papaker, Tekin Uzman, Abdülkadir Çelik Hocalarıma ve Rize'den final maçımızı izlemeye gelen misafirlerimize sporcularım ve şahsım adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!