Advert
Advert
Advert

Türkiye Futbol Liglerindeki Teknik Direktör Kıyımı 1: Süper Lig

Türkiye liglerine teknik direktör dayanmıyor. 2015-2016 sezonu Süper Lig’in sona ermesinin ardından Süper Lig’de mücadele eden 18 takım içinde, sadece 8 takım sezona başladığı teknik direktörlerle yoluna devam etti. Diğer 10 takım sezon başladığından itibaren birden fazla teknik direktör değişikliği yaşadılar.

Türkiye Futbol Liglerindeki Teknik Direktör Kıyımı 1: Süper  Lig
Türkiye Futbol Liglerindeki Teknik Direktör Kıyımı 1: Süper  Lig admin

Geçen sezon ise,  6 takım  sezona başladığı teknik direktörlerle yoluna devam etmişti. Diğer 12 takım sezon başladığından itibaren birden fazla teknik direktör değişikliği yaşamışlardı. 2014-2015 sezonunda Süper Lig’de 34 teknik direktör görev yapmıştı. Bu teknik direktörlerden bazıları bir takımdan ayrılıp, başka bir takımı çalıştırmışlardı.

2015-2016 sezonunda Süper Lig takımları içinde en fazla teknik direktör değişikliğine giden takım Mersin İdman Yurdu  oldu. Mersin İdman Yurdu toplam 5 defa teknik direktör değişikliğine giderek, Süper Lig takımları içinde  en fazla teknik direktör değişikliğine giden takım  oldu.

Süper Lig’de; İstanbul Başakşehirspor, Rizespor ve Konyaspor geçen sezonki teknik direktörleri ile sezonu tamamlarken, Fenerbahçe, Beşiktaş, Akhisar Belediyespor, Kasımpaşa ve Osmanlıspor sezonu başladıkları teknik direktörlerle tamamlamışlardır. Antalyaspor, Bursaspor, Gaziantepspor ve Kayserispor sezonu 2’şer defa, Eskişehirspor, Galatasaray, Sivasspor ve Trabzonspor 3’er defa, Gençlerbirliği 4 defa ve Mersin İdman Yurdu 5 defa teknik  direktör değişikliği yaparak sezonu tamamlamışlardır.

Süper Ligde bu sezon 4 teknik direktör aynı ligde iki farklı takımı çalıştırmışlardır. Hakan Kutlu; Mersin İdman Yurdu (resmi sözleşme imzalamamıştır) ve Kayserispor’u, Mesut Bakkal; Mersin İdman Yurdu ve Sivasspor’u, Hamza Hamzaoğlu; Galatasaray  ve Bursaspor’u, Ali Rıza Sergen Yalçın; Sivasspor ve Gaziantepspor’u çalıştırmışlardır.

4 teknik direktör ise; 2 farklı ligde Süper Lig ve PTT 1. Lig’de görev yapmışlardır. Yusuf Şimşek; Antalyaspor ve Karşıyaka, İbrahim Üzülmez; Elazığspor ve Gençlerbirliği, Ümit Özat ise Boluspor (resmi sözleşme imzalamamıştır), Samsunspor ve Mersin İdman Yurdu’nda, Yılmaz Vural; Gençlerbirliği ve Adana Demirspor’da teknik direktörlük yapmışlardır.

Süper Lig’de  Görev Yapan Teknik Direktörler:

Akhisar Belediye Gençlik ve Spor: Sezona Cihat Arslan  ile başlayan Manisa temsilcisinde, Akhisar Belediyespor sezonu Cihat Arslan ile tamamlamıştır.

Antalyaspor: Sezona geçen sezonki teknik direktörü Yusuf Şimşek ile başlayan Antalyaspor’da ligin 14. haftasında Yusuf Şimşek ile yollar ayrılmıştır. Türkiye Kupası Grup maçlarının 3. haftasından itibaren teknik direktörlüğe Portekizli Jose Manuel Ferreira De Morais   getirilmiştir. Antalyaspor sezonu Jose Manuel Ferreira De Morais ile tamamlamıştır.

Beşiktaş: Sezona Şenol Güneş   ile başlayan Beşiktaş, sezonu Şenol Güneş ile şampiyon olarak tamamlamıştır.

Bursaspor: Sezona daha önce Bursaspor ile çalışan ve Bursasspor’a ilk şampiyonluk sevincini yaşatan  Ertuğrul Sağlam  ile başlayan Bursaspor’da ligin 13. haftasında Ertuğrul Sağlam ile yollar ayrılmıştır. Ligin 16. Haftasında teknik direktörlük görevine Hamza Hamzaoğlu getirilmiştir. Bursaspor sezonu Hamza Hamzaoğlu ile tamamlamışlardır.

Çaykur Rizespor: Sezona geçen sezon takımın başında görev yapan  Hikmet Karaman  ile başlayan Rizespor’da, sezonu Hikmet Karaman ile tamamlanmıştır.

Eskişehirspor: Sezona geçen sezonki teknik direktörü  Mıchael Heınz Skıbbe  ile başlayan Eskişehirspor’da, ligin 7. haftasında Skıbbe ile yollar ayrıldı. Ligin 8. haftasında teknik direktörlük görevine İsmail Kartal getirilmiştir, istenilen sonuçların alınamamasının ardından İsmail Kartal ligin 11. haftasında görevinden ayrılmıştır.     Ligin 12. haftasında teknik direktörlüğe Samet Aybaba getirilmiştir.  Eskişehirspor Süper  Ligden 1. Lige küme düşerken, teknik direktörlük görevinde Samet Aybaba bulunuyordu.

Fenerbahçe: Sezona Portekizli teknik direktör Vıtor Manuel De Olıveıra Lopes Pereıra   ile başlayan Fenerbahçe, sezonu Pereıra  teknik direktör ile tamamlamıştır.

Galatasaray: Sezona geçen sezon 3 kupa aldığı  teknik direktörü   Hamza Hamzaoğlu  ile başlayan Galatasaray’da ligin 11. haftasında Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrılmıştır. Ligin 13. haftasında teknik direktörlüğe daha önce 2 defa Galatasaray’da görev yapan Mustafa Denizli getirilmiştir. Mustafa Denizli  istenilen sonuçların alınamamasının ardından ligin 23. haftasında görevi bırakmıştır. Ligin 26. haftasında teknik direktörlüğe Hollandalı teknik direktör Johannes Hendrikus Olde Riekerink   getirilmiştir. Galatasaray sezonu Hollandalı teknik direktör Riekerink ile tamamlamıştır.

Gaziantepspor: Sezona Mutlu Topçu ile başlayan Gaziantepspor, ligin 30. haftasında  Mutlu Topçu ile yollar ayrılmıştır. Ligin 31. haftasında göreve Ali Rıza Sergen Yalçın gelmiştir. Gaziantepspor sezonu Ali Rıza Sergen Yalçın ile  tamamlamıştır.

Gençlerbirliği: Sezona İskoç teknik direktör  Stuart Wıllıam Baxter  ile başlayan başkent ekibi, ligde en erken teknik direktör değişikliğine giden takım oldu. Baxter ile ligin 2. haftasında yollarını ayıran başkent ekibi, ligin 4. haftasında teknik direktörlüğe daha öncede Gençlerbirliği’nde görev yapan Mehmet Özdilek getirildi. Mehmet Özdilek ligin 15. haftasında görevinden ayrıldı. Başkent ekibi ligin ilk yarısı tamamlanmadan, ligin 17. haftasında teknik direktörlüğe Yılmaz  Vural getirildi. Yılmaz Vural sadece 1 maç görev aldıktan sonra, Gençlerbirliği’ndeki görevinden ayrıldı. İkinci yarıya bu sezonki 4. teknik direktör olarak, İbrahim Üzülmez ile başlayan başkent ekibi, sezonu İbrahim Üzülmez ile tamamladı.

İstanbul Başakşehirspor: Sezona geçen sezonki teknik direktör Abdullah Mucib  Avcı  ile başlayan Başakşehirspor, sezonu Abdullah Mucib Avcı ile tamamlamıştır.

Kasımpaşa: Sezona Rıza Çalımbay  ile başlayan Kasımpaşa, sezonu Rıza Çalımbay ile tamamlamıştır.

Kayserispor: Sezona daha öncede Kayserispor’da görev yapan  Hakkı Tolunay Kafkas  ile başlayan Kayserispor, ligin 23. haftasında Hakkı Tolunay Kafkas ile yolları ayırdı. Ligin 25. haftasında teknik direktörlüğe Hakan Kutlu getirildi. Kayserispor sezonu,  Hakan Kutlu ile tamamlamıştır.

Konyaspor: Sezona geçen sezonki teknik direktörü Aykut Kocaman   ile başlayan Konyaspor, sezonu Aykut Kocaman ile tamamlamıştır.

Mersin İdman Yurdu: Sezona Mesut Bakkal  ile başlayan Mersin İdman Yurdu, ligin 5. haftasında Mesut Bakkal ile yollar ayrıldı. Ligin 6. haftasında teknik direktörlüğe  Bülent Korkmaz getirildi. Bülent Korkmaz ligin 17. haftasının ardından teknik direktörlüğü bıraktı. Devre arasında ilk önce Hakan Kutlu ile anlaşıldı, Hakan Kutlu ile 1 gün sonra  yollar ayrılmasının ardından, göreve Nurullah Sağlam getirildi, fakat Nurullah Sağlam ile de resmi maça çıkmadan anlaşılamadı. Teknik direktörlüğe Türkiye Kupası Grup maçları 5. hafta karşılaşmasından itibaren Ümit Özat getirildi.  Mersin İdman Yurdu ligin 31. Haftasında görevi bırakmıştır. Mersin İdman Yurdu Ümit Özat döneminde, matematiksel olarak ligden düşmeyi garantilemiştir.

Osmanlıspor: Sezona Mustafa Reşit Akçay ile başlayan Ankara temsilcisinde, sezonu Mustafa Reşit Akçay ile tamamlamıştır.

Sivasspor: Sezona geçen sezonki teknik direktörü  Ali Rıza Sergen Yalçın  ile başlayan Sivasspor’da, ligin 9. haftasında Ali Rıza Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı. Ligin 10. haftasında teknik direktörlük görevine Okan Buruk getirildi.  İstenilen sonuçların alınamamasının ardından, ligin 20. haftasında  Okan Buruk görevinden ayrıldı. Ligin 21. haftasında teknik direktörlüğe daha öncede Sivasspor’da görev yapan Mesut Bakkal    getirilmiştir. Sivasspor  Süper  Ligden 1. Lige küme düşerken, teknik direktörlük görevinde Mesut Bakkal  bulunuyordu.

Trabzonspor: Sezona Gürcü teknik direktör  Shota Arveladze  ile başlayan Trabzonspor’da, ligin 11. haftasında Shota ile yollar ayrılmasının ardından, ligin 12. haftasında teknik direktörlüğe Trabzonspor Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Saadettin Tekelioğlu getirildi. Ligin 18. haftasında Saadettin Tekelioğlu’nun görevden ayrılmasının ardından, ligin 19. haftasında teknik direktörlüğe daha önce Trabzonspor’da teknik direktörlük görevini yapan Hami Mandıralı getirilmiştir. Trabzonspor Hami Mandıralı ile ligin 33. haftasında yolları ayırmıştır.

2015-2016 sezonu Süper Lig’in  sonuna kadar olan teknik direktör değişiklikleri bu şekilde olmuştur. Her sezon olduğu gibi bu sezonda Süper Lig’de  (!)  teknik direktör kıyımının önüne geçilemedi.

2014-2015 sezonun sonunda, ligde yer alan 18 takımı 34 teknik direktör çalıştırmıştı. 2015-2016 sezonunda ise ligde yer alan 18 takım, 37 teknik direktör tarafından çalıştırılmıştır. Süper Ligde ki teknik direktör kıyımı bu sezonda devam etmiştir…

Eğer futbolumuzun gelişmesini istiyorsak, teknik direktör konusunda istikrarı yakalamak zorundayız…

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!