Advert
Advert
Advert

Rize'den Başbakanlığa 2 bin 812 dilekçe

Türk Eğitim-Sen Rize Şubesi tarafından toplanan 2 bin 812 imzalı dilekçe Başbakanlığa gönderildi.

Rize'den Başbakanlığa 2 bin 812 dilekçe
Rize'den Başbakanlığa 2 bin 812 dilekçe admin

Türk Eğitim-Sen tarafından ülke genelinde başlatılan ve öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600 olarak yeniden düzenlenmesi, akademisyenlerin ve tüm kamu görevlileri için ek göstergelerin 800 puan artırılması ile yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmesinin talep edildiği kampanya çerçevesinde Türk Eğitim-Sen Rize Şubesi tarafından toplanan 2 bin 812 adet dilekçe, PTT aracılığı ile Başbakanlığa gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı Celal Akarsu, “Ek gösterge konusunda taleplerimizin karşılık bulması, bu mağduriyetin giderilmesi ve gerekli yasal düzenlemenin yapılması çok önemlidir. Ortada büyük bir mağduriyet söz konusudur. Ek gösterge rakamlarının artırılması için Türkiye’nin dört bir yanında imzalanan dilekçelerin ülkeyi yönetenler tarafından dikkate alınmasını istiyoruz” dedi.

Eğitim camiası çalışanlarının düzenlenen kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Akarsu, “Ek göstergelerin artırılması talebimiz akademisyenler de dahil tüm memurları kapsamaktadır. Ayrıca ek göstergeye hak kazanmak için 9/1 dereceye ulaşmış olmak yeterli görülmelidir şeklinde bir başka talebimiz de bulunmaktadır. Bu taleplerimiz belki hemen cevap bulmayacaktır, ancak bir talebin cevap bulabilmesi için önce bir gündem yaratmak gerekmektedir. Söz konusu talep yıllardır tüm memurlarımızın hem sendikalardan hem de iktidarlardan isteğidir. Bu taleplerimiz cevap bulana kadar gündemde tutmaya devam edeceğiz. Bu konuda Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak yaptığımız çalışmayı Genel Merkezimiz; hem Maliye Bakanına, hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına ve tüm milletvekillerine de posta yoluyla ulaştırmış bulunmaktadır. Bu konuda hiçbir gayreti, hatta talebi olmayan sendikamsı yapıları da unutmamak lazım. İnşallah bu konuyu zaman içinde çözdüğümüz bir problem olarak hatırlayacağız.” diyerek destek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!