Advert
Advert
Advert

Rizespor çekirge misali!

Süper Ligin 27. haftası geride kaldı. Rizespor her sezon olduğu gibi, bu sezonda kümede kalma savaşının içinde yer alıyor. Son 7 haftaya girilirken, küme düşme potasının 8 puan önünde olmasına rağmen matematiksel olarak hala küme düşme korkusu yaşıyor.

Rizespor çekirge misali!
Rizespor çekirge misali! admin

Rizespor en son Süper Lige yükseldiği 2012-2013 sezonundan itibaren, 3 yıldır ligde mücadele ediyor. Geride kalan 2 sezonda, hep ligde kalma savaşı vermişti.

Geçtiğimiz iki sezona bakarsak, Rizespor düşme mücadelesi veren rakiplerine puanlar kaybetmesine rağmen ligde kalmayı başarmıştı. Bu duruma rakiplerin küme düşme yarışından erken kopmaları da eklenince, Rizespor’un ligde kalması çok da zor olmamıştı.  Bu sezonda aynı senaryo tekrarlanıyor. Özellikle düşme mücadelesi veren rakipleriyle (Kayserispor, Eskişehirspor, Sivasspor ve Mersin İdman Yurdu) yapılan maçlara bakıldığında, Rizespor alttaki takımların tamamına puan kaybetti.

Rizespor bu sezon küme düşme potasındaki rakipleriyle yaptığı maçlarda, (şimdilik) hiç galibiyet alamadı. Mersin İdman Yurdu (1 Mağlubiyet), Sivasspor (1 Mağlubiyet, 1 Beraberlik), Eskişehirspor (2 Beraberlik), Kayserispor (2 Beraberlik).  Toplam 7 karşılaşmada, 2 mağlubiyet, 5 beraberlik alarak 5 puan toplayabildi.

Rizespor 2013-2014 sezonunda;  matematiksel olarak ligin 33. haftasının sonunda ligde kalmayı garantilemişti. 2013-2014 sezonunda küme düşen rakipleriyle oynadığı maçlarda; Antalyaspor (1 Galibiyet, 1 Mağlubiyet), Kayserispor (1 Galibiyet, 1 Mağlubiyet), Elazığspor (1 Galibiyet, 1 Mağlubiyet). Toplam 6 maçta 3 galibiyet, 3 mağlubiyet alarak, 9 toplayarak ligde kalmıştı.

Rizespor 2014-2015 sezonunda; matematiksel olarak ligin 32. haftasının sonunda ligde kalmayı garantilemişti. 2014-2015 sezonunda küme düşen rakipleriyle oynadığı maçlarda; Karabükspor (2 Mağlubiyet), Kayseri Erciyesspor (1 Galibiyet, 1 Beraberlik), Balıkesirspor (2 Beraberlik). Toplam 6 maçta, 1 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet alarak, 6 puan toplayarak ligde kalmıştı.

Tablo bu şekilde, geçtiğimiz iki sezon yaşadığımız sıkıntıları, aynı şekilde bu sezonda yaşıyoruz. Şansımıza rakiplerimizin puan kayıpları, bu sezonda ligde kalmamızı sağlayacak.

Kweuke’nin Gönderilmemesi Rizespor’u Lig’de Tuttu

Açıkçası,  ligin ilk yarısında Kamerunlu golcümüz Kweuke’nin kişisel başarısıyla topladığımız puanlar, ligde kalmamızda önemli paya sahip olacak.  Eğer Kweuke, sezon başında yaşanan talihsiz olaydan dolayı gönderilseydi, Rizespor haftalar önce lige havlu atmış olabilirdi. Birçok konuda eleştirilen yönetim, yıllardan beri yaptığı en doğru hamle belki de Kweuke’nin takımda kalmasını sağlamak oldu. Belki de yönetim bugüne kadar pek umursamadığı taraftar tepkisinden dolayı bu kararı almış olabilir. Neden derseniz, uzun yıllardır Rizespor  taraftarı bir futbolcuya bu kadar sahip çıktı ve arkasında durdu. Bu sahiplenme bizi, bir sezon daha ligde tutmayı başardı.

Rizespor belki bu sezon ligde kalmayı başardı, fakat önümüzdeki sezon gene küme düşme korkusu   yaşayacağımızdan adım gibi eminim.

Rizespor’un kadrosunun yetersiz olması özellikle Kweuke’nin sakatlanmasının ardından gün yüzüne çıktığını herkes tarafından görülüyor. Bu tablonun  ortada olmasına rağmen gerek başkan, gerek yöneticiler gerekse Hikmet hocanın taraftarı tatmin etmeyen açıklamalarıyla, sıkıntıların görmezden  gelinmesi, Rizespor’u önümüzdeki sezon gene korkulu rüyalar göreceğinin habercisi gibi.

Rizespor bu sezonda çekirge misali, bir sıçradı, iki sıçradı, üç sıçradı küme düşmekten kurtuldu. Bakalım önümüzdeki sezon dördüncü kez sıçrayabilecek mi?

twitter.com/fitruka1953

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!