Advert
Advert
Advert

Kasap, Fransa'daki toplantıdan mutlu dönüyor

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap Fransa seyahati çerçevesinde Strazburg şehrinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin 30’uncu genel değerlendirme toplantısına katıldı.

Kasap, Fransa'daki toplantıdan mutlu dönüyor
Kasap, Fransa'daki toplantıdan mutlu dönüyor admin

Fransa’nın Strazburg şehrinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine katılmak üzere Fransa’ya giden ve aralarında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın da bulunduğu 18 kişilik Türk heyet temaslarını sürdürüyor.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde Türkiye’yi temsilen katılan 18 üye arasında yer alan Başkan Kasap, 3. Günün sabahında üyesi olduğu Yerel Yönetimler Meclisine katıldı.

Başkan Kasap daha sonra Türk heyeti ile birlikte Genel Meclis Toplantısına katıldı. Toplantıya Bulgaristan’dan katılan Bulgaristan Bölgesel Kalkınma Bakanı (Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Dönem Başkanı) Lilyana Pavlova kongre üyelerinin sorularını yanıtladı.

Kongrenin son oturumunda raportörler tarafından sunulan maddeler görüşülerek üyelerin fikirleri alındı. Son oturumun ardından kongrenin medya yayın organı Media Box tarafından Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile bir röportaj gerçekleştirildi.

Başkan Kasap Media Box’a yapmış olduğu açıklamasında Türkiye’nin Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde daha önceden 12 kişiyle temsil edildiğini 2016 yılından itibaren 18 kişiyle temsil edildiğini ve Türkiye’nin 18 kişiyle temsil edilen 6 ülkeden bir tanesi olduğunu vurgulayarak, bunun da Türkiye’nin Avrupa’da hangi noktaya geldiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

"İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KAPIMIZI KAPATAMAZDIK"

Başkan Kasap, kongrede Suriye kaynaklı mülteci krizinin konuşulduğunu belirterek, “Mülteci krizinin Avrupa’nın önemli bir problemi olduğu burada hararetle tartışılmaktadır. Biz tarihsel anlamda maddi ve manevi anlamda büyük değerlere sahibiz. Bu değerler çerçevesinde kapımıza gelen insanları ve ihtiyaç sahiplerine elbette kapımızı kapatamazdık. Bu doğrultuda gelen misafirlerimizi Türkiye’ye yakışır bir karşıladık ve misafir ediyoruz. 3 milyon kişiye yaklaşan bu sayı her ülkenin kaldırabileceği bir yük değildir. Türkiye şu ana kadar bu durumu iyi yönetmiştir. Bunun zorluklarını da burada Avrupalı meslektaşlarımıza anlatıyoruz. Elbette onlar da bu konuya kayıtsız değiller. Mülteci sorununun, karşılıklı diyaloglarla Suriye probleminin çözümüyle ortadan kaldırılabilecek bir yapı olduğu burada ifade ediliyor” diye konuştu.

Başkan Kasap, Türkiye’nin yerel yönetimlerde önemli bir mesafe kat ettiğini belirterek, “Yerel yönetimlerde şeffalık, yerinden yönetim  ve bu manada yerel yönetimlerin güçlendirilmesi noktasında ülkemizde önemli adımlar atılmıştır. Burada edindiğimiz izlenimlere göre Avrupa’da bulunan belediyelerin bizlere göre iyi oldukları noktalar da, olumsuz oldukları noktalar da vardır. Burada Türkiye’deki uygulamaları paylaşırken diğer taraftan da daha iyi örnekleri burada görerek  ülkemizde bunları uygulama noktasında gerekli adımları atacağız. Hükümetimizin de ortaya koyduğu belediyecilik anlayışı içerisinde bu dönem insan odaklı ve sosyo-kültürel faaliyetlerin ön plana çıkarıldığı ve fiziki yapı noktasındaki eksikliklerin tamamlandığı bir dönemdir” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!