Advert
Advert
Advert

Güneysu'daki vahşi cinayetin zanlılarına ceza yağdı

Rize’nin Güneysu ilçesinde gerçekleştirilen korkunç cinayetin katil zanlılarına ceza yağdırıldı.

Güneysu'daki vahşi cinayetin zanlılarına ceza yağdı
Güneysu'daki vahşi cinayetin zanlılarına ceza yağdı admin

Rize'nin Güneysu İlçesinde 19 Kasım 2014 tarihinde çeşitli işkenceler yapılarak öldürüldükten sonra cesedi Handüzü Yaylası yakınlarında uçuruma atılan Zelkif Yanık (55)’ın katil zanlılarının cezaları kesinleşti.

Yanık’ın kısa bir süre önce sattığı daire dolayısıyla para sızdırmak isteyen ve aldıkları alkolün de etkisiyle Yanık’ı vahşi bir şekilde öldürerek uçuruma atan zanlılar, Rize Adliyesi'nde son kez çıktıkları hakim karşısında birbirlerini suçlayarak kavgaya tutuştu. Müebbet cezası alan 6 sanıkdan 3’ünün müebbet cezası, hapis cezasına döndürülürken mahkeme 8 sanığa ceza yağdırdı. 4 kişi ise beraat etti.

Edinilen bilgiye göre, F.E., H.E. ve S.M üzerlerine atılı suçluyu kayırma suçu yönünden yüklenen suçun işlendiğinin sabit olmaması, G.A.ise yaralama suçuna azmettirme suçunun işlendiğinin sabit olmaması dolayısıyla beraat ederken; sanıklardan M.S.S., H.E. ve Z.K. kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılırken, aynı zamanda 3 sanık da nitelikli cinsel saldırı suçu yönünden 21’şer yıl, cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 5 yıl hapis cezası olmak üzere müebbet hapis cezasına ilaveten 26 yıl hapis cezası aldı.

Diğer sanıklardan olay günü 18 yaş altında olan A.K ve M.C.Ç. kasten adam öldürme suçundan 12’şer yıl aldıkları hapis cezasında 1/6 oranında indirime gidilerek 10’ar yıl hapis cezası, nitelikli cinsel saldırı suçu yönünden aldıkları 18’er yıllık hapis cezaları 12’şer yıla, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan aldıkları 4’er yıllık cezanın da 2’şer yıl 2’şer ay 20 güne düşürülmesiyle toplamda 24 yıl 2’şer ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılırdı.

Aynı davada kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası alan ancak müebbet cezaları hapis cezalarına dönüştürülen T.A., N.K. ve M.B., kasten adam öldürme suçundan 8’er yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırılırken, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan aldıkları 10’ar aylık hapis cezaları ise 6 Bin Tl. adli para cezasına çevrildi. Sanıklardan T.A. ve N.K. ayrıca nitelikli cinsel saldırı suçu yönünden 5’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: Olay53 İlgili Haberler Rize'de korkunç cinayet Rize'de firari 3 cinayet zanlısı da yakalandı Güneysu'daki korkunç cinayet neden işlendi? Rize'deki vahşi cinayetin firarileri tutuklandı
güneysu rize
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!