Advert
Advert
Advert

Rize'de dünya tersine dönecek

Rize Halk Eğitim Merkezi ve Sahne Sanat Atölyesi çatısı altında HBG Tiyatro Ekibi tarafından sahneye konulacak olan “Tersine Dünya” isimli 2 perdelik müzikal oyun, 13 Mart Pazar günü saat 20.00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Rize'de dünya tersine dönecek
Rize'de dünya tersine dönecek admin

Orhan Kemal’in kaleme aldığı, Oktay Kara’nın yönetmenliğini üstlendiği oyunda erkek ve kadın rollerinin yer değiştirdiği bir dünyada sınıf atlamak için zengin eş arayan erkekler, üçkâğıtçılıkla kısa yoldan para kazanmaya çalışan serseri kadınlar gösteriliyor. Bir kenar mahallede geçen oyun, toplumdaki kadın ve erkek rollerini mizahi bir üslupla tartışmaya açarken, toplumsal yapıdaki çarpıklıkları da gerçekçi bir biçimde gözler önüne seriyor.

Daha önce de başarılı tiyatro oyunlarının sahnelenmesinde yönetmen ve oyuncu olarak görev alan Oktay Kara, Tersine Dünya'nın toplumsal cinsiyet kavramı ve kadın-erkek rollerinin değişmesi üzerine kurulu bir eser olduğunu vurgularken, oyunun muhtevası itibariyle bugün hâlâ güncelliğini kaybetmemiş bir kültürün eleştirisini yaparken mizahı da ıskalamadıklarını belirterek dünyaya bir de tersinden bakmak isteyen seyircilerin ilgi ve alakalarını beklediklerini ifade etti.

Rize’de bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kara, “8 Mart Dünya Kadınlar ve 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günlerini 13 Martta harmanlayıp, son zamanlarda artan kadın cinayetleri ve kadına karşı şiddet eğilimlerini sanatımızla dile getirerek izleyicilerimizin empati yapmasını ve bu anlamda bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Seyircilerimizin tereddütsüz çok beğeneceği bir oyun hazırladık.” dedi.

29’u oyuncu, 12’si koro ve 3’ü teknik kadro olmak üzere toplam 44 kişilik bir ekip ile hazırlanan oyunun biletleri, Mavi Köşe ve Gökçe Grafik’ten ve gösterim gününde İsmail Kahraman Kültür Merkezi gişelerinden temin edilebilecek.

Merakla beklenen oyunun kadrosu ise şöyle;

Yönetmen: Oktay Kara Yazar: Orhan Kemal

Teknik Kadro: Işık: Fatih Hanedar Müzik: Şafak Tüfek Koreografi: Gül Buyuran

Oyuncular: Ahmet Soysal, Aslıhan Bekar, Afitap Hacıalioğlu, Betül Özer, Doğan Semiz, Emrullah Dirlik, Erdem Çelik, Esra Erdoğmuş, Fulya Akyol, Gökçe Çep, İrem Akbulut, İrem Tap, Kübra Aslan, Mücahit Çep, Nejla Kandemir, Nihal Turan, Ömer Faruk Avcı, Rabia Balcı, Salih Öksüz, Semih Uyan, Sevtap Ekşi, Sultan Selim Sandıkçı, Şennur Sunay Yılmaz, Ümran Kutlu, Yakup Yelken, Zeynep Çelik

Koro: Barış Kaçmaz, Beray Kandiş, Berkan Aşkar, Büşra Özer, Cevat Torlak, Doğan Çırpıcı, Hacer Yılmaz, İrem Eyüpoğlu, Mehmet Kara, Miraç Kaya, Öznur Öksüz, Sedat Sarı

HBG Tiyatro Topluluğu Hakkında

HBG Tiyatro Topluluğu; 2008 yılında Sahne Sanat Atölyesi bünyesinde kurulmuş, faaliyetleri, çalışma yapısı ve düzenlediği organizasyonlarla bugün Rize ilinin köklü bir sanat topluluğu haline gelmiştir. HBG, eğitim faaliyetlerini kurumsal anlamda Rize Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü çatısı altında sürdürmektedir.

Topluluğumuz her sezon başında aramıza katılmak ve tiyatro eğitimi almak isteyen çeşitli meslek gruplarına mensup kişileri hiç bir ön koşul olmadan kabul eder. HBG, kolektif çalışma prensibi ile bireylerin içindeki yaratıcı, araştırmacı ruhu ön plana çıkarmayı hedefler. Topluluğa henüz katılan üyelere, sahneye adım atmadan önce çeşitli teorik bilgilendirmelerin yanı sıra, 2 ay süren atölye çalışmalarında başta diksiyon eğitimi olmak üzere, sahne üstü bilgisi ve teatral alt yapı kazandırılır. Sezon sonunda en az bir büyük oyun çıkartılmakta ve bu oyun farklı sahnelerde oynanmaktadır.

Topluluk, özgür bir çalışma ortamına sahiptir. Katılan tüm üyeler topluluğun birliği, bütünlüğü ve birikimini gözetmek koşuluyla istediği alanda çalışma yürütebilirler. Toplulukta ekip anlayışı esastır. Kişiler arası farklılıklar sorun değil, yeni çözümler için bir potansiyel teşkil eder.

Ücretsiz yaratıcı drama ve tiyatro eğitimlerine katılmak için; facebook.com/rize535353 instagram: @hbgtiyatro tel: 0542 210 0433

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!