Advert
Advert
Advert

Rizespor'da kafalar aynı

Ligde ikinci devrenin ikinci haftası da geride kalırken araya sıkışan son kupa maçını da sayarsak 3’de sıfır çektik.

Rizespor'da kafalar aynı
Rizespor'da kafalar aynı admin

Oysa ilk devreyi 24 puanla 8’inci sırada tamamladığımızda ne kadar da mutluyduk. Hatta yapılacak transferlerle ikinci devreye çok daha iyi başlayacaktık.

Ama ilk devre bitti, 19 günlük devre arası ve kamp süreci de dahil ortada transfer yok. İkinci devre başladı ortada transfer yok. Transfer döneminin sona ereceği 1 Şubat’a bir hafta gibi bir zaman kaldı ama ortada hala bir transfer yok.

İlk devre bitmeden Hikmet Hoca her röportajında en az 4 oyuncunun alınması gerektiğini belirtmişti. Kulüp basın sözcüsü Aykut Ferah da bir aksilik olmazsa en az 2 ya da 3 futbolcuyu takıma kazandıracaklarını belirtmişti. Ancak gelinen noktada sadece havada kalan sözler var.

Hikmet Karaman son açıklamalarında artık transfer konusundaki serzenişlerini daha yüksek dile getiriyor ve yönetimden hareket bekliyor. Teknik ekip ve yönetim arasında bir sıkıntı olduğu belli.

Geçen hafta Başkan Metin Kalkavan, Hikmet Hoca’nın basın karşısında transfer konusunda söylediklerinden rahatsız olmuştu. Fenerbahçe maçı sonrasında en az 2 oyuncu alınsaydı maçın bu şekilde bitmeyeceğini dile getiren Hikmet Hoca, alttan alta yine yönetime mesaj iletirken transferle ilgili direk sorulara ise “Bunu medya ile konuşmayacağız” şeklinde cevap verdi.

Transfer konusundaki geç kalınmışlıktan dolayı rahatsızlık duyan camianın haklılığını dile getiren Hikmet Hoca, son 1 aydır yaptığı açıklamalarında hep hızlı olunması noktasında yönetime mesajlar iletti. Yeni futbolcuların kampa yetiştirilmesini bekleyen Hikmet Hoca, bırakın kampı lig başına dahi yetiştirilmemesinden dolayı elbette rahatsız.

İlk devreyi bitirdiğimiz noktanın çok uzağında değiliz sadece bir sıralık bir düşüş yaşadık ancak alttaki takımlarla da aramızdaki farkı açmak yerine kapatıyoruz. Rizespor bu haliyle birkaç hafta daha giderse, o farklar iyice kapanırsa eskisi gibi düşmeme mücadelesini vermekten öteye geçemeyiz.

Ve Hikmet Karaman bu tablo sürerse takımın başında daha fazla kalmaz, birkaç maç sonra istifa bile edebilir. Fenerbahçe maçı sonrasında yaptığı açıklamadan bunu çıkartabiliriz. Anlaşılan yönetimle arasındaki en büyük sıkıntı transferlerin gecikmesinden ziyade, istediği futbolcuların alınmaması noktasında.

İlk devre bitmeden yurtdışında futbolcu izlemeye çıkan Hikmet Hoca, mutlaka devre arasında yönetimin eline istediği futbolcuların listesini sunmuştur. Buna rağmen Hikmet Hoca, “Oyuncu istiyorsunuz bir türlü istediğiniz oyuncular olmuyor.” cümlesini kuruyorsa, transferin gecikmesinin de, Hikmet Hoca’nın serzenişlerinin de sebebi ortaya çıkıyor aslında.

Yönetimin transfer noktasında geç kalmasının başında anlaşılan yine ekonomik konular baş gösteriyor. Aynı hikayeleri malum bundan önceki sezonlarda da çok gördük. Mustafa Denizli de, Rıza Çalımbay da takımdan ayrıldığında transfer noktasındaki uyuşmazlıkları dile getirdiler.

Rizespor’un ilk devre topladığı puanlar çoğu şansla gelen ama futbol adına umut vaat etmeyen puanlardı. Kör topal iyi bir noktada ilk devreyi tamamladığımızda ikinci devre için en büyük umut takıma yapılacak takviyelerdi. Devre arası diğer takımlar takviyelerini yapıp kadrolarını güçlendirirken bizim yerimizde saymamız ikinci devre umutlarını kırıyor.

Bu saatten sonra transfer edilecek futbolculardan verim alabilmek için bir de uyum sürecini geçirmelerini bekleriz. Birkaç hafta da bu bahaneleri dinleriz, bu süreçte zaten atı alan Üsküdar’ı geçer. Lig daha da kızıştıkça bugünkü durumu mumla arar oluruz.

Rizespor yönetimi bundan önceki sezonlardan hala ders almadı ve hala aynı yanlışları tekrarlamaya devam ediyor. Ama dileriz bizim endişelerimiz boşa çıkar ve bundan sonraki süreçte atılacak adımlarla korktuğumuz başımıza gelmez, yine bizler haksız çıkarız.

çaykur çaykur rizespor hikmet karaman rizespor
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!