Advert
Advert
Advert

Atatürk, ölümünün 77. yılında anılıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77. Yıldönümü, Rize'de anılacak.

Atatürk, ölümünün 77. yılında anılıyor
Atatürk, ölümünün 77. yılında anılıyor admin

10 Kasım Atatürk’ün Ölümünün 77. Yıldönümü programı kapsamında Cumhuriyet Meydanında tören düzenlenecek.

Saat 08.45 itibariyle başlayacak törende öncelikle Atatürk Anıtına çelenk sunulacak. Saat 09.05'de sirenler eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak tören, İsmail Kahraman Kültür Merkezi Küçük Salonda saat 09.30'da düzenlenecek etkinlikle devam edecek.

VALİ YAZICI'DAN 77. YIL MESAJI

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Ersin Yazıcı mesajında, “Ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkumandanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve bağımsızlığımızın sembolü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün “en büyük eserimdir” dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin yediden yetmişe birleşerek onun çizdiği yoldan ilerlediğini ve dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını kaydeden Vali Yazıcı, “Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine O'nu hedeflerine yönelik anmamız gerekmektedir. Atatürk’ü anmak, diğer bir ifadeyle anlamak; O’nun daima büyük önem verdiği Türk Milletinin birliğini, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü koruyarak geleceğe güvenle bakmak, bu uğurda her türlü fedakârlığa hazır olmak demektir” dedi.

Çok güç şartlarda bağımsızlık savaşı verildiğini hatırlatan Vali Ersin Yazıcı, “Atatürk, dünya liderlerinin günümüzde de hayranlık duyduğu, üstün liderlik meziyetleri olan, uzak görüşlü, akılcı ve gerçekçi yönlerini mükemmel bir şekilde bağdaştıran eşsiz bir şahsiyetti. Barış ve köklü dostluğun nasıl tesis edilebileceğini bilen bir bilge idi. Buna, kurtuluş savaşımızı izleyen dönemde ülkemizi işgale gelenlere onun uzattığı dostluk elini örnek gösterebiliriz” şeklinde ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyanın saygısını kazanmış bir lider olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Bir ülkenin onurunu ve bağımsızlığını koruyarak nasıl değişebileceğini ve nasıl çağdaş ve örnek bir cumhuriyet haline gelebileceğini tarih yazarak değil, yaparak gösteren ve bu şekilde diğer milletlere örnek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, canlarını ülkemiz için feda eden tüm kahramanlarımızı bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Atatürk'ün kendi ifadesiyle, ‘naçiz vücudu bir gün toprak olsa da, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz...” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KASAP’TAN 77. YIL MESAJI

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Kasap, mesajında; “İnancın zafere dönüştüğü, bağımsızlık savaşının mimarı olan Atatürk’ün milleti ile birlikte “ya istiklal ya ölüm” diyerek, zaferin kazanılmasında Türk milli Mücadelesine yön vermiştir.

Yaşamının son anına dek memleketine hizmet etmiş olan bu önemli lider, kurduğu Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkılmasını çok çalışılarak, bilimde ileri bir seviyeye çıkılarak gerçekleşeceğini ifade etmiştir. Düşüncelerinden istifade edilerek, İlmin ve fennin ışığında ülkemiz için onun ulaştığı noktayı daha ilerilere taşımayı damarlarımız daki asil kanda hissederek beklenen başarıyı elde etmeye devam etmeliyiz.

Bu vesile ile 77. Ölüm yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, ebedi mekanlarında rahat uyusun! Bizler, emanet ettikleri Türkiye Cumhuriyeti’ne yürekten sahip çıkacak ve Türk milletine layık olmaya devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun” dedi.

ersin yazıcı reşat kasap rize
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!