Çayeli İşi Gönül İşi Seçim Beyannamesi

Çayeli İşi Gönül İşi Seçim Beyannamesi

Çayeli İşi Gönül İşi Seçim Beyannamesi

Rize Haberleri - 2019-03-22 12:15:08

Adalet ve Kalkınma Partisi Çayeli Belediye Başkan Adayı Mustafa Baltacı'nın seçim beyannamesi kamuoyuna açıklandı. On bir başlıktan oluşan beyannamede, Belediye Meclis Üyesi adayları tanıtılıyor. Mustafa Baltacı’nın ön sözü ve özgeçmişi de yer alıyor.


Altyapı ve Ulaşım

Ana şebeke hatları tamamlanan doğalgaz projemizin, ara arterleri de en kısa zamanda tamamlanacak. Böylelikle yeşiliyle mavisiyle bir tutku haline dönüşen ilçemizi hava kirliliğinden kurtarmış olacağız. Bu konuda yüklenici firmayı takip ve gözlem çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Türkiye genelinde 1.seçilen Meydan Projemizin 2. Etabını hayata geçirerek, şehrimizi çok daha güzel bir görünüme kavuşturmuş olacağız.

Devam eden Merkez Hacı Başı Câmii avlu düzenleme projemizi, meydan projemizle birleştireceğiz.

İlçemizin mahalle sakinleriyle istişare ederek oluşturacağımız “ihtiyaç analiz raporları” sayesinde, gerekli eksiklerin giderilmesini sağlayacağız.

Büyük çoğunluğu tamamlanan şehir kanalizasyon projemizin, kalan bölümlerini en kısa sürede bitireceğiz.

İlçemizin su ihtiyacının karşılandığı Andon suyu şebekesinde zaman zaman yaşanan problemlerden dolayı; şehrimizin muhtelif noktalarına yüksek tonajlı su depoları konumlandıracağız. Bu şekilde kaynak suyu şebekesinde meydana gelebilecek olası aksaklıklardan ilçe halkımızın etkilenmemesini sağlayacağız.

Güzel ilçemizin trafik sorununu kısmen de olsa rahatlatan Parkomat uygulamamız devam ediyor. Özellikle yaz aylarında artan trafik yoğunluğunu karşılayabilmek için, şehrimizin uygun yerlerine açık otoparklar yapacağız. Bu şekilde trafik sorununun üstesinden gelmeyi planlıyoruz.

Ayrıca 9 Mart Caddesi trafiğini yeniden düzenleyerek çok daha işlevsel bir şekilde halkımızın hizmetine sunacağız.

Yapımı tamamlanan toplu taşıma peronlarını süratle faaliyete geçirerek, ilçemizi toplu taşıma yönünden rahatlatmış olacağız.

İlçemizin sokak ve cadde aydınlatmalarını kontrol ederek, aydınlatılmamış sokak bırakmayacağız.

Limanköy ve Yenicâmii mahalleleri arası yapımı devam eden bağlantı yolunu tamamlayıp hizmete sunacağız.

Şairler ve Âşıklar deresinin kötü görüntüsünden kurtulmasıyla ilgili çalışmalar yapacağız.

 

Şehir Planları

Şehir Planları konusunda, uzun vadeli ihtiyaçları gözeten ve hakkaniyete uygun yöntemler takip edeceğiz. İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit vermeyeceğiz.

Şehir planlarını ve imar uygulamalarını şeffaf bir şekilde hazırlayacağız. Zorunlu hallerde yapılması gereken plan değişiklikleriyle ilgili süreçleri de aynı anlayışla yürüteceğiz.

 

Kentsel Dönüşüm

Kentsel Dönüşüm projemizi özelde Eskipazar Mahallemiz, genelde Çayeli’miz için olmazsa olmaz projelerinden birisi olarak görmekteyiz.

Projemizi Çayeli’mizin kültürel ve tarihsel mirasına uygun, yöresel mimarimiz ve doğamız ile bütünleşik, çarpık kentleşme ve betonlaşmaya müsaade etmeyecek şekilde hazırlıyoruz.

Alan bazlı olarak hazırladığımız projemizi; kadınlardan çocuklara, gençlerden yaşlılara, engellilerden sporculara kadar herkese dokunacak mekânlarla süslüyoruz.

 

Akıllı Şehirler

Çayeli sakinlerinin günlük hayatını kolaylaştıracak tüm akıllı şehir uygulamalarının takipçisi ve uygulayıcısı olacağız.

Teknolojinin tüm imkânları ile Belediyemiz olanaklarını entegre ederek sizlere hizmet vereceğiz.

Hayata geçireceğimiz mobil telefon uygulamamız sayesinde belediye hizmetlerine çok daha kolay erişim sağlayacağız.

Ayrıca şehrimizin meydanlarında halkımızın yararlanması için ücretsiz internet hizmeti sunacağız.

Benzersiz Şehirler

Çayeli bizim sevdamız, Çayeli bizim hayallerimiz, Çayeli bizim yârimiz, sevgilimiz... Adına türküler yazılan Karadeniz’in incisi şehrimizi ülke ve dünya çapında hak ettiği noktaya taşımak adına, şehrimizi güzelleştirecek şehrimizin asli karakterini güçlendirecek bazı projeler hazırladık.

İlçemiz sahilinde belediyemize ait bir Sosyal Tesis projemizi bitirdik. Kaynak temininin ardından bu tesisi inşallah en kısa sürede şehrimize kazandıracağız.

İlçemizdeki Yerel Çay Fabrikalarının çaylarını satabilecekleri Çay satış reyonlarını da yine bu tesis etrafında konumlandıracağız.

Kısa süre önce aydınlatmalar ile revize edilen sahil yürüyüş bandımıza kapalı çardaklar yerleştirerek daha güzel bir görünüme kavuşturacağız.

Sinan Kutlu Bulvarımız üzerinde nitelikli spor aletleri, modern yürüyüş ve bisiklet yolları yaparak halkımızın hizmeti- ne sunacağız.

Geleceğimizin emanetçisi olan yavrularımızı teknolojinin esiri olmaktan kurtarabilmek, arkadaş ve mahalle kültürü bağlarıyla büyümelerini sağlamak için çalışmalarımız devam edecek.

İlçemizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte ve modern bir Şehir Kütüphanesini ilçemize kazandıracağız.

Ayrıca 11 olan çocuk parklarımızın sayısını hız kesmeden arttırmaya devam edeceğiz.

Turizmi ilçemizin kaderini etkileyecek en önemli mihenk taşlarından biri olarak görüyoruz. 2020 Yılında hizmete girecek olan Rize - Artvin havalimanı sayesinde bu alan çok daha önemli hale gelmektedir. Bu noktadan hareketle atıl turizm alanlarını hareket geçirecek ve yatırımcıları ilçemize çekecek projeler hazırladık.

Minyatür Çay Fabrikası modellemesi yaparak gelen turistlerin bu çay fabrikası modeli üzerinde üretim aşamalarını takip etmesini sağlayacağız.

Yeni Şehir Otogarımızı, yap işlet devret modeliyle en kısa sürede hayata geçireceğiz.

Sinan Kutlu Bulvarı ile sahil yolu arasındaki güzergâhta araç giriş cebi yaparak, ana yol ile şehir merkezi arasındaki ulaşımını daha kolay hale dönüştüreceğiz.

Ayrıca bizim için bir gurur vesilesi olan Ahmet Hamdi İshakoğlu Doğal Yaşam Müzemizi geliştirme çalışmalarına destek olacağız.

Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile ülke genelinde başlatılan; ” Millet Bahçeleri “ ve “Millet Kıraathaneleri” Projelerini İlçemize kazandıracağız.

Şehrimizin İhtiyaç duyduğu 50 yataklı modern bir has- taneyi Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla en kısa sürede ilçemize kazandıracağız.

İlçemizde yapılmasını planladığımız “Huzur Evi” projemizi hayırsever iş adamlarımızın desteğiyle en kısa sürede gerçekleştireceğiz.

İlçe merkezindeki araba galerilerini tek bir çatı altında; Galericiler Sitesinde toplayabilmek için bütün girişimlerde bulunacağız.

Şehrimizin yüksek katlı binalarına ulaşım sağlayabilecek niteliklerde bir İtfaiye aracını ilçemize kazandıracağız.

Köylülerimizin ürettikleri ürünleri kolaylıkla satabilecekleri satış noktaları oluşturacağız.

İlçemizde Semt Pazarı kurarak vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız.

İlçe Hamamı yapımıyla ilgili girişimlerde bulunarak, bu konudaki ihtiyacı karşılayacağız.

Şehir Plajlarımızı faaliyete geçirerek turizme katkıda bulunacağız.

Sanayi Sitemize yeni alan kazandırma konusunda sanayi yönetimiyle yürüttüğümüz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bakanlık düzeyinde onayı alınan sahil dolgu alanı projemizle ilgili 1.Etap çalışmalarını en kısa sürede başlatacağız.

Gençlerimizin nişan ve düğün törenlerinde hizmet verecek olan yeni bir Belediye Düğün Salonunu ilçemizin hizmetine sunacağız.

Mahallelerimizde uygun olan yerlere, semt sahaları konumlandırarak, mahalle sakinlerinin hizmetine sunacağız.


Tasarruf ve Şeffaflık

Hangi kaynaktan gelirse gelsin belediye bütçesine giren her kuruşta yetiminden gazisine, işçisinden yaşlısına herkesin hakkı olduğunu aklımızdan asla çıkarmayacağız.

Her faaliyetimizi, en başından en sonuna kadar milletimizin gözü önünde, her türlü bilgiye, belgeye erişimin açık olduğu bir yöntemle yürüteceğiz.

Belediyelerimizde hakka, adâlete, mahşeri vicdana, hukuka aykırı davranan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmaya cağız.

 

Sosyal Belediyecilik

Belediyemizce yürütülen ve doğrudan insana dokunan hizmet ve projeleri çoğaltarak devam ettireceğiz.

Tüm vatandaşlarımıza “ Çayeli’nde Mutluyum“ sözünü söyletmek için elimizden geleni yapacağız.

Erişilemeyen, el uzatılmayan, hizmet götürülmeyen hiçbir kesim bırakmayacak, kimsesizlerin kimsesi olacağız.

Sosyal yardımlaşma kültürünü destekleyici ve geliştirici projelere ve bu konuda çalışma yürüten STK ve Dernekler ile olan ortak çalışmalarımıza ve desteklerimize devam edeceğiz.

Vatandaşlarımız 7gün 24 saat hizmet verecek olan;

“ Beyaz Masa“ projemizi hayat geçirerek, halkımızın şikâyet ve beklentilerini her zaman dile getirebilecekleri bir sosyal birim oluşturacağız.

Kent Konseyini aktifleştirerek, bütün Çayelilileri kucaklayacak bir yapıda hizmet vermesini sağlayacağız.

Çayelispor Kulübü başta olmak üzere ilçemizde faaliyet gösteren tüm amatör spor kulüplerine ve sportif faaliyetlere destek vereceğiz.

12. Sınıftan mezun olan fakat herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrencilerimiz için kuracağımız; Etüt merkezleri sayesinde, öğrencilerimizi bir sonraki üniversite sınavına daha güçlü hazırlamış olacağız.

Duraklarımızı engellileri ve yaşlılarımız için daha ulaşılabilir bir hale getireceğiz.

Muntazaman yaptığımız; ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımları desteğimizi arttırarak sürdüreceğiz.

Yatağa bağımlı olan hastalarımız için hasta yatağı tedarik etmeye, sakat ve yaşlılarımız için ise tekerlekli sandalye tedarik etmeye çalışacağız.

 

Birlikte Yönetim

Güzel şehrimizi, gerek Çayeli’nde yaşayan gerekse yüreği Çayeli sevgisiyle atan herkesin düşünceleri alınarak

“Halkla Birlikte Yönetim“ ilkesiyle yöneteceğiz.

Belediye faaliyetleri ile ilgili alınan kararlara; şehir sakinlerinin, özellikle muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının en üst düzeyde katılımını sağlayacağız.

Yaşlısından gencine, işçisinden, işverenine kadar toplumun her kesiminin Çayeli ile ilgili hayallerini ve beklentilerini dinleyerek ilçemizin geleceğiniz beraber şekillendireceğiz.

“ Çayınızı İçmeye Geliyoruz “ Projesiyle vatandaşlarımızın evlerine, iş yerlerine, kısacası yaşamın tüm alanlarına konuk olacağız.

 

Yatay Şehirleşme

Gönüllerimize hitap eden mekânlar bütünü olan şehirlerimizi, toprakla daha çok buluşan, mahalle kültürünü yaşatan, komşuluk ilişkilerini canlı tutan yatay mimari anlayışıyla geliştireceğiz.

Çevreye Saygılı Şehirler

İnsan-şehir-tabiat dengesini en ideal şekilde gözeterek, şehirlerimizi yeşil ve sürdürülebilir büyüme ilkesiyle inşa ve ihya edeceğiz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın Sıfır Atık Projesini her kurumumuzda, her evimizde hayata geçireceğiz.

Canlı - Cansız tüm varlıkları şehrin emaneti nazarıyla bakarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Şehrimizin başıboş hayvanlarının rehabilite edilmesi ve barınaklara yerleştirilmesi projemizi gerçekleştireceğiz.


Değer Üreten Şehirler

Gençlerimizin ihtiyaçlarına cevap vermeyen mevcut kapalı spor salonumuzun yerine, içerisinde konferans salonu, sergi salonu ve fuaye alanlarının bulunduğu modern bir Kültür Merkezi konseptini ilçemize kazandıracağız.

Üniversitemizin kapasitesini arttırma ve yeni bölümler kazandırma gayreti içerisinde olacağız.

Üniversitemize yürüme mesafesinde yeni bir öğrenci yurdu inşasını en kısa zamanda başlatacağız.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve eğitim atölyelerini tek bir çatı altında toplayarak, eğitimlerin ve yönetimin çok daha verimli ve etkileşimli olarak yürütülmesini sağlayacağız.

Anne ve Çocuk Eğitim Merkezi kurarak; Değerler eğitimi, Kur’an-ı Kerîm, Yabancı dil, bilgisayar, spor, Türkçe dil etkinlikleri ve okuma-yazma kursları ile hat, ebru, iğne oyası, gibi zanaatlar ve tiyatro, müzik, resim gibi modern sanat eğitimleri de vermeyi planlıyoruz.

İlçe stadyumunun doğu tarafına bir kapalı spor salonu yapımı çalışmalarımız devam ediyor.

Ayrıca mevcut stadyumun zemin ve tribünlerinin yenilenmesi için gerekli çalışmalarda bulunacağız.

GÖNÜLDEN YAPARSAN, GÖNÜLLER KAZANIRSIN

Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
Her hakkı saklıdır. İzinsiz gösterilemez, çoğaltılamaz , sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort webmaster forum