Advert
Advert
Advert

Gençler & Büyükler Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası CİMİL 2023

Gençler & Büyükler Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası CİMİL 2023

Gençler & Büyükler Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası  CİMİL 2023
Gençler & Büyükler Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası  CİMİL 2023 admin

Türkiye Dağcılık Federasyonu ve İkizdere Belediyesi arasında imzaladığımız protokol kapsamında geçen sene ilkini gerçekleştirdiğimiz “Gençler & Büyükler Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası“nı 20-22 Ocak 2023 tarihlerinde Rize/İkizdere Cimil Köyü’nde  yapılacaktır.

 

Cimil vadimiz dünya standartlarında dağ kayağı sporunun yapılabilecek kriterlerine sahip nadir arazilerden birisidir.  Bu nedenle; bölgemizin gençlerine bu sporu sevdirerek gerekli eğitimleri de sağlayarak, bölgemizde yeni iş ve sosyal olanakları sağlamak temel amacımızdır. Eğitim ve iş bulmak için yöremizden ayrılan genç nüfusumuzun bu sayede geri dönüşünü ile kışın boş kalan köylerimizin ve yaylalarımızın eski günlerdeki gibi cıvıl cıvıl olması en büyük hayalimizdir.

 

Bu yıl düzenlenecek yarışmayla Uluslararası Dağ Kayağı Federasyonu (ISMF)’nin uluslararası yarışmaların düzenlenmesi için sunduğu kriterlerini sağlamak ve 2024 yılında ISMF yetkililerinin gözetimi/denetimiyle yapılması planlanan dünya şampiyonası ile CİMİL’in Dünya Kupasının yapılabileceği bir yarışma alanı olarak tescil etmeyi de amaçlamaktadır.

 

Bu yılki yarışmaya Ankara, Antalya, Kayseri, Erzurum, Muş, Erzincan, İzmir ve İstanbul illerinden toplam 76 sporcu başvurmuş olup, 150 kadar misafirimizin katılımıyla yapılacaktır.  Tüm yöre halkımızı aramızda görmek istemekteyiz. Katılımları bize manevi güç sağlayacaktır.

 

Yarışma süreçlerinde desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Rize Valiliği’ne, Rize ve İkizdere Belediye Başkanlıklarına, Rize İl Özel İdaresi’ne, İkizdere Kaymakamlığı’na, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü'ne, Rize Ticaret Odası ve Borsasıyla teşekkürlerimizi sunarız. 

 

Yerel Organizasyon Komite Başkanı

Orhan Karal

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!