Advert
Advert
Advert

Eğitime Destek Platformu Rize Temsilcisi Kayhan'dan Seçmeli Ders Çağrısı

Eğitime Destek Platformu Rize Temsilcisi Numan Ubeydullah Kayhan, ortaokul ve liselerde seçmeli dersler için son tarihin 20 Ocak olduğu hatırlatmasında bulundu.

Eğitime Destek Platformu Rize Temsilcisi Kayhan'dan Seçmeli Ders Çağrısı
Eğitime Destek Platformu Rize Temsilcisi Kayhan'dan Seçmeli Ders Çağrısı admin

Eğitime Destek Platformu Rize Temsilcisi Numan Ubeydullah Kayhan, çocukların erdemli, ahlaklı birer fert olabilmeleri için Kur'an eğitiminin, Hazreti Muhammed'in (SAV) hayatını öğrenmenin şart olduğunu, bu derslerin seçiminin çok önem arz ettiğini ve herkesin bu hususta duyarlı davranarak bir an önce bu derslerin seçimi noktasında harekete geçmeleri tavsiyesinde bulundu.

NASIL DERS SEÇİMİ YAPABİLİRİM?

Din, ahlak ve değerler başlığı altındaki “Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Osmanlı Türkçesi” derslerini seçme sürecinin ocak ayında sona ereceği hatırlatmasında bulunan Kayhan, “Özellikle dini ve ahlaki değerlerin işlendiği seçmeli dersler olan Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı, Temel Dinî Bilgiler ve Osmanlı Türkçesi derslerinin seçimi önem arz ediyor.

Veliler ve öğrenciler, 20 Ocak 2023 tarihine kadar okul müdürlüklerine velilerin imzaladığı dilekçeyle başvurarak Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı, Temel Dinî Bilgiler ve Osmanlı Türkçesi derslerini 2023–2024 eğitim öğretim yılında seçmeli ders olarak okumak üzere seçebilecekler.

Milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerin yeni kuşaklara aktarılmasında temel araç olan söz konusu seçmeli derslerle ilgili olarak 10 öğrencinin başvurusu, seçmeli dersin okutulması için okulda sınıf açılması konusunda yeterli oluyor. Bu manada çocuklarının manevi gelişimini düşünen anne ve babalara büyük sorumluluk düşüyor. Çocuklarının manevi hayatı, dini ve ahlaki terbiyesi için bu dersleri seçmeleri hayati anlam taşıyor.” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!