Advert
Advert
Advert

Ankara Rize Günleri İçin Hazırlıklar Başladı

Ankara Rize Dernekler Federasyonu tarafından 2-5 Mart tarihleri arasında Ankara’da yapılması planlanan Rize günleri için Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Ankara Rize Günleri İçin Hazırlıklar Başladı
Ankara Rize Günleri İçin Hazırlıklar Başladı admin

Rize İl AFAD Müdürlüğü toplantı salonunda, Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda “Size Bize Hepimize Rize” sloganıyla Ankara’da yapılması planlanan Rize Günleri’nin çalışmalarıyla ilgili sunumlar yapılarak istişare edildi.

Yapılan sunumda Ankara Rize Günlerinin amacı, etkinliğin yapılacağı alan ve bu alandaki planlamalar anlatıldı. Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla yapılacak “Rize’nin 100’leri” etkinlikleri, coğrafi tescilli ürünlerin sunumu, sohbet programları ve sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili bilgiler verildi.

“Size Bize Hepimize Rize” mottosuyla gerçekleştirilecek olan Ankara Rize Günleri kapsamında yapılan etkinlik ve programlarla; Rize ilinin ve ilçelerinin bir fuar konsepti çerçevesinde tanıtımının yapılması, Türk Çay Sektörünün bir araya getirilmesi, Rize’de yetişen ve üretilen ürünlerin tanıtımı ve pazarlanması, Rize’nin eşsiz güzellikteki turizm markalarının tanıtımı, yeni turizm destinasyon alanlarının öne çıkarılması, el sanatlarımız, folklorumuz, kültürümüz, tarihimiz, sanatsal ögelerimiz, gastronomik markalarımızın etkin olarak tanıtılması, Ankara’daki Rizeliler arasında dayanışmanın güçlendirilmesi, Büyükelçiler ve Yabancı Misyon Şefleri'nin katılımı ile uluslararası cazibenin artırılması, Rize ile ilgili yapılacak konferanslarla önemli konuların başkentten tartışılması Rize’ye ekonomik girdi sağlanması, Ankara’daki Rizeli Firmalar arasında işbirliğinin sağlanmasının amaçlandığı ifade edildi.

Toplantıya başkanlık eden Vali Çeber’in yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı, Kaymakamlar, Ankara Rize Dernekleri Federasyonu Başkanı Muammer Bostan, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Ankara RİDEF Genel Başkan Yardımcıları; Abdurrahman Aksu, Osman Altun, Metin Gültan ve Selahaddin Bal katıldı.

Toplantı; ilgili kurumlarca komisyonların oluşturularak yapılacak organizasyonların planlanması kararı ile son buldu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!