Advert
Advert
Advert

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Erzurum'a, İspir'e, Rize'ye bu yakışır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle İspir-Rize il sınırı yolu hizmete açıldı. Yolun hizmete açılmasıyla Rize-İspir kesiminde seyahat süresi 20 dakikadan 10 dakikaya düşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: admin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum yeni miting alanında, Gürcükapı Kentsel Dönüşüm Projesi, İspir-Rize İl Sınırı Yolu ve Çat Afet Konutları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Buradaki konuşmasına vatandaşları selamlayarak başlayan Erdoğan, Erzurum'la kucaklaşmanın bahtiyarlığı içinde olduğunu söyledi.

İspir-Rize yolunun, Karadeniz limanlarıyla Erzurum arasındaki bağlantıyı sağlayan önemli ulaşım projelerinden biri olduğunun altını çizen Erdoğan, yaklaşık 20 kilometrelik bu yolu, üzerindeki toplam uzunluğu 1,5 kilometreye yaklaşan 3 ayrı tünelle ve bir köprüyle bugün resmen hizmete açacaklarını söyledi.

"Erzurum'a, İspir'e, Rize'ye bu yakışır." diyen Erdoğan, bir ucu da Ovit Tüneli'ne uzanan, toplam yatırım tutarı 1 milyar 350 milyon lira olan bu proje sayesinde, güzergah üzerinde yaz, kış kesintisiz, güvenli, konforlu araç trafiğinin işleyebileceğine işaret etti.

Bunun çok daha huzur ve rahatlık sağlayacağını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "İnşası süren Kırık ve Dallıkavak tünellerinin bitmesiyle Erzurum'la birlikte ülkemiz için de hayati önem taşıyan bu projeyi tümüyle tamamlayacağız. Erzurum'un kışı ve soğuğu meşhur olabilir ama bizim de ülkemizin dört bir yanını sarıp sarmaladığımız neyimiz var? Doğal gaz hatlarımız var. Bugün, Olur, Tekman, Çat ve Karayazı ilçelerimizi de doğal gazla buluşturuyoruz. Böylece Erzurum'un 20 ilçesinin 19'u doğal gazın rahatlığına ve ekonomikliğine kavuşuyor."

Karadeniz'i Erzurum'a bağlayan tüneller ve yolların, Akdeniz limanlarını Kafkasya ile bütünleştiren altyapı yatırımlarının hep bu büyük fırsatı değerlendirebilmek için olduğunun altını çizen Erdoğan, Cumhuriyet'in ilk asrında sanayide, ticarette, turizmde yıldızını parlatarak, bunun katma değerinden istifade eden şehirler olduğunu söyledi.

 

onuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantı noktalarına bağlanarak, Gürcükapı Kentsel Dönüşüm Projesi, İspir-Rize İl Sınırı Yolu ve Çat Afet Konutları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışını yaptı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!