Advert
Advert
Advert

AİLE OKULU PROJESİ KAPSAMINDA İLİMİZDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

AİLE OKULU PROJESİ KAPSAMINDA İLİMİZDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

AİLE OKULU PROJESİ KAPSAMINDA İLİMİZDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR
AİLE OKULU PROJESİ KAPSAMINDA İLİMİZDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR admin

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın eşi Emine ERDOĞAN Hanımefendi'nin himayelerinde, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Okulu projesi kapsamında Rize'de 11 ilçemizde büyük bir hızla kurslarımız devam ediyor.

Kurslarımızda yaz döneminde eğitici eğitimi verdiğimiz çeşitli branşlardaki 223 öğretmenimiz ilimiz genelinde tüm kademelerdeki ailelerimize/velilerimize Aile Okulu Projesi kapsamında çeşitli alanlarda eğitimler düzenlemektedir. Aile okulu projesi eğitimlerinde aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konuları alanında uzman öğretmenlerimiz tarafından velilerimize aktarılmaktadır.  

Açılan bu kurslarda 634 erkek, 3326 kadın kursiyer Covid-19 salgınının günlük yaşam tarzını değiştirmesi sonucu artan kaygı, uzaktan eğitim çalışmaları nedeniyle öğrencilerin okuldan uzak kalmaları sonucu okula karşı tutum ve algıların olumsuza dönmeye başlaması, sosyal ve duygusal gelişimin yavaşlaması, öğrencilerin kamu politikalarının uygulanma hizmetinden mahrum kalmaları, salgın sürecinde aile bireylerinin evde televizyon, bilgisayar, telefon ve internette geçirdikleri sürenin artması ve aile içi muhabbet ve sorumluluğun azaldığının tespit edilmesi vb. ortaya çıkan sorunları öğretmen, veli ve öğrenci işbirliği ile aşabilmek, bu sorunlarla baş edebilmenin yollarını hep birlikte bulabilmek maksadıyla eğitim görüyor.

Velilerimizin ve öğrencilerimizin her alandaki gelişimine etki edecek aile okulu eğitimlerinde ilimiz genelinde açılan 151 kursta toplam 3960 veli eğitim alıyor. İlimizde Bakanlığımızın iki güzel projesi olan Aile Okulu ve Köy Yaşam Merkezleri projeleri birlikte uygulanmaktadır.

Ülkemizin istikbalinde önemli rol oynayacak bilimsel, sanatsal, sportif ve kültürel anlamdaki başarılarına imza atacak geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin aileleri ile olan bağlarını güçlendirmek adına önümüzdeki süreçte de devam edecek kurslarımıza tüm velilerimizi bekliyoruz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!