Advert
Advert
Advert

Vali Kemal Çeber’den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Rize Valisi Kemal Çeber, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Kemal Çeber’den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
Vali Kemal Çeber’den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı admin

Rize Valisi Kemal Çeber yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi, "Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, vatandaşların gündemdeki gelişmeler konusunda bilgi sahibi olması, kamuoyunda farkındalık oluşturulması ve kamuoyunun yönlendirilmesi gibi önemli görev ve sorumluluklar üstlenmektedir.

24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılmasının demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım olması nedeniyle her yıl 24 Temmuz günü Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın, kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olmuştur.

Bilişim alanında ve teknolojik gelişmelere paralel olarak özellikle internet kullanımıyla birlikte zenginleşen iletişim dünyasında toplumun doğru bilgilendirilmesi ve gerçekleri öğrenme ihtiyacı daha fazla önem kazanmaktadır. Basın  mensuplarımız halkın doğru bilgi alması  adına mesai mefhumu gözetmeksizin her türlü zorlu şartta büyük bir öz veriyle görevlerini yerine getirmektedir.

Basınımız, geçmişten günümüze ilimizin ve ülkemizin gelişmesinde çok değerli katkıları olmuştur. İlimizde yapılan, planlanan ve devam eden yatırımları destekleyerek, Rize’miz ile ilgili her türlü gelişmeyi hem yerel gündeme hem de ulusal ve uluslararası platformlara taşıyan yazılı ve görsel basınımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan bu özel günde, başta ilimizde faaliyette bulunan gazete, basınımızın kıymetli mensupları olmak üzere; mesai kavramı gözetmeden, Basın Meslek İlkelerinden taviz vermeksizin özverili bir şekilde görevlerini ifa etmeye çalışan tüm basın mensuplarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!