Advert
Advert
Advert

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ RİZE KAMPÜSÜNÜN DÜNDEN BUGÜNE YABANCI DİL BAŞARILARI

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ RİZE KAMPÜSÜNÜN DÜNDEN BUGÜNE YABANCI DİL BAŞARILARI

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ RİZE KAMPÜSÜNÜN DÜNDEN BUGÜNE YABANCI DİL BAŞARILARI
BAHÇEŞEHİR KOLEJİ RİZE KAMPÜSÜNÜN DÜNDEN BUGÜNE YABANCI DİL BAŞARILARI admin

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ RİZE KAMPÜSÜNÜN DÜNDEN BUGÜNE YABANCI DİL BAŞARILARI 

 

Bahçeşehir Koleji Rize Kampüsü, elde ettiği ulusal ve uluslararası diğer başarılarının yanında yabancı dil eğitiminde kazandığı başarılarla da adından söz ettirmeye devam ediyor. 2020 yılında kurulan kampüs, ilk yılında Bahçeşehir Koleji Liseleri arasında düzenlenen “2020-BEST En İyi İngilizce Konuşanlar Turnuvası” Yarışması’nda lise öğrencisi Elif Nur TÜRÜT ile Bölge Birinciliği ve aynı zamanda Türkiye Üçüncülüğü kazanmıştır.  Rize Kampüsümüz 2021 yılında ise Bahçeşehir Koleji Liseleri arasında düzenlenen “2021-Kısa Film Festivali”nde En İyi Film ve En İyi Senaryo kategorilerinde Türkiye Birinciliği derecelerini almıştır.  

 

Dünya genelinde 5-11 yaş kategorisinde her yıl düzenlenen “The Collins Big Cat Writing Competition” hikâye yazma yarışmasının 2022 yılı teması “Evimiz” olarak belirlenmiştir. Bu yılki temada öğrencilerden pandemi süresince evlere kapandıkları dönemde yaşam alanlarının, evlerinin kendileri için ne anlam ifade ettiğinin anlatılması istenmiştir. Bahçeşehir Koleji Rize Kampüsü İlkokul 2. sınıf öğrencisi Yahya Argunşah GÜVELOĞLU’nun yazdığı hikâye, 7 kıta ve 8 bölgedeki farklı ülkelerden katılan öğrencilerle yarışarak, Avrupa 1.’si olarak Dünya Finallerine katılmaya hak kazanmıştır.  

Yabancı dil öğretimine Okul Öncesi eğitimiyle başlayan, İlkokul da bunu temelleştiren, Ortaokul ve Lise düzeyinde ileri düzey dil eğitimiyle devam eden öğrencilerin, sözlü ve yazılı iletişimde başarıları dünya genelinde yapılan yarışmalarda ses getiriyor. Teorik altyapının pratikte eksiksiz uygulanması için kurum içi eğitimlerin verildiği Bahçeşehir Koleji okullarında dinamik takip ve gözlemleme ile sistemin doğru ve etkili şekilde uygulanmasını Bahçeşehir Koleji akademik birimi merkezi tarafından denetleniyor. Uluslararası güçlü kurumlarla iş birliği yapılarak diğer derslerde olduğu gibi yabancı dil eğitimi kaynakları da titizlikle seçiliyor ve nitelikli ölçme ve değerlendirme ile öğrencilerin dil gelişimi takip ediliyor. Eğitimin her aşaması alanında uzman ekipler tarafından planlanıyor, hayata geçiriliyor ve uygulamaya dökülüyor.  

İlkokul 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine uygulanan Online İngilizce Sınavları ile öğrencinin dil gelişimi takip edilerek destekleniyor. Öğrenci bazında yapılan raporlamalar ile öğrenci- öğretmen-okul idaresi-veli paydaşında sürekli izleme, teşhis ve yetiştirme imkânı sağlanıyor. Dil öğrenimini pekiştirmek amacıyla teknolojiden en etkin şekilde yararlanıldığı Bahçeşehir Koleji okullarında aplikasyonlarla destekli akıllı tahtalarla zenginleştirilen dersler, öğrencilerin dil öğrenme motivasyonunu güçlendirirken, teknoloji kullanımıyla da öğrencilerin kendi kendine öğrenme yeteneğini de geliştiriyor. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!