Advert
Advert
Advert

Rize Belediyesi’nin Süper Lig Bileti VIP’ten!

Rize Belediyesi, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off finali ikinci maçında HDI Sigorta Yalova VIP’ı 76-48 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti. Rize Belediyesi, cumartesi günü Yalova’da oynayacağı maçı kazanırsa Süper Lig’e yükselecek.

Rize Belediyesi’nin Süper Lig Bileti VIP’ten!
Rize Belediyesi’nin Süper Lig Bileti VIP’ten! admin

Rize Yenişehir Spor Salonunda oynanan karşılaşmaya Rize Belediyesi, Deniz Üstün, Arzu Asiye Özdemir, Marie Elise Benson, Aysude Yıldıztekin ve Sümeyya Özcan beşlisiyle başlarken, HDI Sigorta Yalova VIP ise parkeye Miray Uzunoğlu, Aslı Sevinç, Nazlı Güler, Başak Altunbey ve Gözde Yürük beşlisiyle çıktı.

Taraftarın yoğun desteğini de arkasına alan ve karşılaşmaya kaptan Arzu’nun 3 ve ardından 2 sayılık atışlarıyla 5-0’lık hızlı bir giriş yapan Rize Belediyesi, 6 adet 3 sayılık atış denemesinde 5 isabetle 15 sayıyı hanesine yazdırarak rakibin direncini kırdı ve iki haneli farka ulaştı. İlk çeyrekte toplam 10 kez denediği 3 sayılık atışlardan 6’sını baskete çeviren Rize Belediyesi, farkın iki hanelerde kalmasını sağlayarak ilk çeyreği 23-8 önde tamamladı.

İkinci periyotun başlangıcı başa baş bir oyuna sahne olurken Rize Belediyesi’nin hücumda 3 sayılık atışlardan boş dönmesi sonucu 14. dakikaya girildiğinde 27-19 üstünlükle fark 8 sayıya kadar düşse de Deniz’in 2 adet 3 sayılık atışı farkın yeniden açılmasını sağladı. İlk devrenin sonlarına doğru Aysude ve Arzu’nun basketleriyle de farkı açan ve ilk devrede 19 sayılık farka ulaşan Rize Belediyesi devreyi 42-21 önde tamamladı.

Deniz’in 3 ve 2 sayılık atışıyla ikinci devreye başlayan Rize Belediyesi farkı 27’ye çıkarırken etkili oyunuyla farklı üstünlüğünü 3. çeyrek sonuna kadar sürdürdü. Rize Belediyesi bu çeyrekte kaydettiği 16 sayıyla 3. çeyreği 58-34 önde tamamladı.

Benson’un 3 sayılık atışıyla son çeyreğe başlayan Rize Belediyesi, 36. dakikaya girildiğinde ise Arzu’nun basketiyle skoru 69-39’a taşırken farkı da 30 sayıya çıkardı. Kalan dakikalarda karşılıklı basketler gelirken karşılaşmayı 28 sayı farkla 76-48 kazanan Rize ekibi Süper Lig’e göz kırptı.

Rize Belediyesi’nde Deniz 20 sayı, Benson 16 sayı, Sümeyya 16 sayı, Arzu 15 sayı, Asiye 7 sayı ve Ladin 2 sayı kaydederken, HDI Sigorta Yalova VIP’te ise Başak 11 sayı, Miray 10 sayı, Nazlı 10 sayı, Aslı 9 sayı, Fatma 5 sayı, Aslı, Fatmanur ve Tuğçe 1’er sayı kaydetti.

Play-off finalinin 3. karşılaşması 7 Mayıs Cumartesi günü saat: 16.00’da Yalova’da 90. Yıl Spor Salonunda oynanacak. Rize Belediyesi karşılaşmayı kazandığı taktirde seride 3-0 öne geçerek Süper Lig’e yükselecek. Yalova’nın kazanması halinde ise 4. Maç Yalova’da oynanacak.

Rize Belediyesi final serisinin ilk maçını 75-56 kazanmıştı.

Karşılaşmayı Rize Valisi Kemal Çeber ve Eşi Neslihan Ayan Çeber ile çok sayıda taraftar izledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!