Advert
Advert
Advert

Rize Belediyesi Yalova’yı Mağlup Etti, Seride 1-0 Öne Geçti

Rize Belediyesi, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off finali ilk maçında HDI Sigorta Yalova VIP’i 75-56 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Rize Belediyesi Yalova’yı Mağlup Etti, Seride 1-0 Öne Geçti
Rize Belediyesi Yalova’yı Mağlup Etti, Seride 1-0 Öne Geçti admin

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselecek 2. takımın belli olacağı Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off finali maçları başladı. Rize Belediyesi ile HDI Sigorta Yalova VIP arasında oynanan final serisinin ilk maçında Rize Belediyesi rakibine 19 sayı fark atarak karşılaşmayı 75-56 kazandı.

Rize Belediyesi’nde Marie Elise Benson ile Sümeyya Özcan rakip potaya bıraktığı sayılarla galibiyette başrol oynarken, Benson 23, Sümeyya ise 20 sayı ile oynadı. Rize ekibinde Deniz 11 sayı, Cansu Öncel ve Arzu Asiye Özdemir 8’er sayı ile Aysude Yıldıztekin ise 5 sayı ile skora katkıda bulundu.

Yalova ekibinde ise Cierra Janay Dillaro 14 sayı, Gözde Yürük 12, Mira yUzunoğlu 10, Aslı Sevinç 8, Nazlı Güler 6, Fatma Ata 3, Fatma Nur İçaçan 2 ve Tuğçe Kanat 1 sayı kaydetti.

Çaykur Rizespor Kulübü Eski Başkanı Hasan Kartal’ın da tribünden izlediği karşılaşmanın 1. Çeyreği 16-14 Rize Belediyesi’nin üstünlüğüyle sona ererken, ev sahibi ekip ilk devreyi 39-23 önde tamamladı. Rize ekibi 3. Çeyrekte de üstünlüğünü koruyarak 61-43’lük skorla son çeyreğe girdi. Bu çeyrekte de rakibine geçit vermeyen Rize Belediyesi karşılaşmadan 75-56 galibiyetle ayrılarak final serisinde 1-0 öne geçti.

Üç maç kazanan tarafın Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselmeye hak kazanacağı final serisindeki 2. Maç Ramazan Bayramının 3. günü 4 Mayıs Çarşamba günü Rize Yeni Şehir Spor Salonunda saat: 16.00'da oynanacak. Final serisinin 3. maçı ise 7 Mayıs Cumartesi günü saat: 16.00’da Yalova’da 90. Yıl Spor Salonunda oynanacak.

Öte yandan Ayaz Dündar isimli Rize Belediyesi’nin minik taraftarının Rize’deki tüm maçlara ve 2 deplasman maçına babasıyla giderek tribünden takıma destek verdiği öğrenildi. Rize Belediyesi Spor Kulübü Müdürlüğü tarafından minik taraftara jest yapılarak isminin yazılı olduğu forma hediye edilirken minik taraftar bu karşılaşmada, “Minik kalbimin koca yürekli Perileri final size çok yakıştı” dövizi ile tribündeki yerini aldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!