Advert
Advert
Advert

SP GİK Üyesi Uzun: Yaş Çay Fiyatı Açıklandığında Kuru Çaya Gerekli Zam Yapılmazsa Bölgemizi Batırır

Saadet Partisi Genel İdare Kurul Üyesi ve Rize Çay Sanayicileri Derneği Başkanı Hasan Uzun, açıklanacak olan 2022 yaş çay fiyatının değer kazanabilmesi için kuru çaya da yaş çay fiyatı açıklandığında yüzde 60 zam yapılması gerektiğini vurguladı.

SP GİK Üyesi Uzun: Yaş Çay Fiyatı Açıklandığında Kuru Çaya Gerekli Zam Yapılmazsa Bölgemizi Batırır
SP GİK Üyesi Uzun: Yaş Çay Fiyatı Açıklandığında Kuru Çaya Gerekli Zam Yapılmazsa Bölgemizi Batırır admin

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurul Üyesi ve Çay Sanayicileri Derneği Başkanı Hasan Uzun, yaş çay taban fiyatı açıklandığında kuru çaya da yüzde 60 zam yapılırsa ÇAYKUR’un da çok rahat edeceğini ve faiz lobilerine boğulmayacağını kaydetti ve özel sektörün de taban fiyatının altında çay almayacağını düşündüğünü ifade ederek, “Ama kuru çaya eğer gerekli zam yapılmazsa bölgemizi batırır.” dedi.

Doğu Karadeniz’de başta Rize olmak üzere, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu’da 200 bini aşkın üretici ile 1 milyondan fazla vatandaşın en önemli geçim kaynağı olan yaş çayda 2022 yılı sezonunun başlamasına kısa bir süre kala Saadet Partisi Genel İdare Kurul Üyesi ve Rize Çay Sanayicileri Derneği Başkanı Hasan Uzun, iktidara uyarılarda bulunarak geçen yıl yapılan hataların bu yıl tekrarlanmaması çağrısında bulundu.

Yaş çaya enflasyona uygun bir şekilde taban fiyat uygulanması gerektiğini kaydeden Uzun, kuru çaya da yaş çay fiyatının açıklanmasıyla birlikte yüzde 60 zam uygulanmasının hem üreticiyi, hem ÇAYKUR’u hem de özel sektörü rahatlatıp mutlu edeceğini belirterek, “Sezon ilimize inşallah hayırlı olur. Hayırlı olması için de iktidarın bazı adımları atması ve geçen sene yapılan hataların bu sene yapılmadan gerekli enflasyona uygun taban fiyatının açıklandıktan sonra aynı orantıda kuru çaya zam yapılmalı. Özel sektörün elinde fazla çay yok, ÇAYKUR’umuzun da elindeki stoklar da azalmıştır. Taban fiyatının altında çay alınmayacağını düşünüyorum. Eğer taban fiyatı açıklandığında hemen kuru çaya da zam yapılırsa ÇAYKUR da çok rahat eder, faiz lobilerine boğulmaz. Faiz lobilerine vereceği para ÇAYKUR’un cebine kalır, özel sektör de vatandaşımızdan düşük fiyata çay almaz o da vatandaşımızın cebinde kalır. Böylece, hem özel sektör mutlu olur, hem vatandaş mutlu olur, hem Rize’den de yaklaşık 300 trilyon para dışarı çıkmamış olur.” dedi.

Yaş çayın sorunları ve çözüm önerilerini sezon öncesinde milletvekilleri, il başkanı ve ilgili oda ve borsa yöneticilerinin yer aldığı toplantıda detaylıca sunduğunu kaydeden Uzun, yaş çay fiyatında bir önceki yıla göre kıyaslama yapılması halinde taban fiyatın 9,15 TL olması gerektiğini ifade ederek, yaş zammı ile birlikte kuru çaya da aynı orantılarda zam gelmemesi halinde bölgenin batacağını savunarak, “Umarım ki sayın Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Osman Aşkın Bak, AK Parti Rize İl Başkanı ve Yönetimi ile Ticaret Odası, Borsa Başkanı ve başkan vekilleriyle yaptığımız toplantıda bunları detaylıca açıkladım. Yapılması gereken zammın en az 6 lira, en iyi bir evvelki yıla orantılı baktığımızda 9,15 lira olması gerekir. Ama ortası 7,5 liradır. Eğer 7,5’u yapamazsan 6,5 – 6,75 çay olması lazım. Yüzde 70 yaş yaprağa yüzde 60’ta kuru çaya zam yaparsa Rize’de mutlu olur herkes. Enflasyonun da çok altında bir rakam olur. Çay enflasyona zarar vermez. Hayati Beyin söylediği gibi ‘çay enflasyona zarar verir, enflasyonu körükler’ kelimesi hiç doğru bir söz değil. Kuru çaya yüzde 80 zam yapılsa ayda sadece bir ailede 50 TL fark biniyor. Ama doğalgaz, elektrik şu bu ne kadar zam olduğunu ben buradan tekrar ifade etmek istiyorum. Onları vatandaş artık hep o hesapları yapıyor ama kuru çaya eğer gerekli zam yapılmazsa bölgemizi batırır.” şeklinde konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!