Advert
Advert
Advert

Başkent'te Rize Belediyesi Fırtınası Esti

Rize Belediyesi, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final ilk maçında Başkent’te Botaş Gelişim’i 79-62 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Başkent'te Rize Belediyesi Fırtınası Esti
Başkent'te Rize Belediyesi Fırtınası Esti admin

Rize Belediyesi, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final 1. maçında Ankara DSİ Spor Salonu’nda Botaş Gelişim’i 79-62 yenerek avantaj elde etti.

Başkent’te oynanan maça fırtına gibi başlayan Rize Belediyesi, ilk çeyreği 20-15, farkı 26 sayıya kadar çıkardığı ilk devreyi ise 48-25 önde tamamladı.

3. çeyrekte de üstünlüğünü koruyan ve mükemmel bir performans ortaya koyan Rize Belediyesi bu çeyreği 61-44 önde bitirdi. Karşılaşmanın başından itibaren rakibi karşısında kusursuz bir oyun ortaya koyan Rize Belediyesi son çeyreğe ise tutuk başladı. Farkın 8 sayıya düşmesine engel olamayan Rize Belediyesi, daha sonra toparlanarak üstünlüğünü korudu ve farkı yeniden açarak iki  haneli sayılara çıkardı ve karşılaşmadan 79-62 galibiyetle ayrıldı.

Rize Belediyesi bu karşılaşmada 3 sayılık atışlarda 19'da 7 başarı sağlayarak galibiyetin kapısını araladı.

Başkent temsilcisi Botaş ise 31 adet 3 sayılık atış denemesinde 7 isabet sağladı.

Rize Belediyesi’nde Marie Elise Benson 22 sayı ile oynarken Sümeyya Özcan 18, Aysude Yıldıztekin 14, Deniz Üstün 12, Arzu Asiye Özdemir 7, Cansu Öncel 3 ve Eydina Topçu 3 sayı kaydetti.

Botaş Gelişim’de ise Burcu Büyükayan 14 sayı kaydederken, Olena Stashchuk 12, Erdenay Topçu 9, Ronahi Zilan Kıran 9, Saliha Mandıracı 9, Rana Uçar 4, Zeynep Budak 3, Işılay Eğin 2 sayı ile oynadı.

Maç öncesi Rize ekibine seyirci yasağı uygulanıp 20 seyirci kısıtlaması getirilirken, maç esnasında ise gözlemciler tarafından Rize taraftarlarının tezahüratları engellenmek istendi.

Öte yandan Botaş Gelişim, bu maçta Süper Lig takım oyuncuları Işılay Eğin ile Erdenay Topçu’ya da yer verirken, yine Süper Lig’de de zaman zaman forma giyen Burcu Büyükayan, Rohani Zilan Kıran, Saliha Mandıracı, Rana Uçar da kadroda yer buldu.

İki takım arasında serinin 2. maçı 24 Nisan Pazar günü saat: 14.30’da Ankara’da oynanacak. Yarı finalin 3. karşılaşması ise 27 Nisan Çarşamba günü saat: 15.30’da Rize Yenişehir Spor Salonunda oynanacak.

Yarı finalin diğer maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi evinde oynadığı maçta HDI Sigorta Yalova VIP'e 84-77 mağlup oldu.

Eşleşmelerde üç maç kazanan ekipler finale yükselecek.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!