Advert
Advert
Advert

Kış Lastiği Nasıl Seçilir?

Kış Lastiği Nasıl Seçilir?
Kış Lastiği Nasıl Seçilir? Hakkı DUMAN

Doğru kış lastiği seçimi için araca uygun lastik ebatlarının seçilmesi ve sürüş yapılan bölge şartlarının dikkate alınması önemlidir. Araçlarda yalnızca araç üreticisinin tavsiye ettiği orijinal lastik ebatları kullanılmalıdır. Aynı zamanda kimi ebatlar, hem SUV hem binek otomobiller gibi farklı araç tipleri için sunulmaktadır. Bu nedenle araç tipi için doğru lastiği seçmek de önem taşır.

Kış Lastiği Nedir? Hangi Koşullarda Kullanılır?

Kış lastikleri, 7 dereceden soğuk havalarda yüksek performans ve güvenlik sağlamak için geliştirilen hamura sahiptir. Yaz lastikleri, bu derecelerde esnekliklerini yitirmektedir. Kış lastiklerinin desenleri, karlı ve buzlu zeminler gibi zorlu koşullarda güvenle ilerlemeyi sağlamaktadır.

Kış lastikleri, bağımsız kuruluşlar tarafından karlı zeminlerde ve 0 derece altı sıcaklıklarda test edilerek onay almıştır. Yanak kısmında bulunan 3PMSF (3 Zirveli Dağ Kar Tanesi) sembolü, bu koşullarda yeterli çekiş gücü sağlayarak güvenlik sunduklarını göstermektedir. M+S işaretlemesi de karlı ve çamurlu zeminlerde ilerlemeye uygun diş yapısına sahip olduklarını belirtmektedir. 195/65R15 Kış Lastiği Fiyatları kategorisinden M+S işaretli lastikleri satın alabilirsiniz.

Kış Lastiği Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğru kış lastiği seçimi için otomobilinizi kullandığınız yol ve hava koşullarını göz önüne almalısınız. Lastik desenlerinin teknik açıklamaları ve etiket değerlerinden yararlanarak gerekli bilgiyi edinebilirsiniz. Kışlık lastik desenleri; yoğun kar yağışının olduğu, buzlanmanın çok görüldüğü koşullar veya ıslak zeminler için daha ideal olabilmektedir:

Çok yoğun buzlanmanın olduğu ve yüksek kesimlerde kullanıma yönelik koşullar için ise çivili lastikler üretilmektedir. Kış lastiği seçilirken dikkat edilmesi gereken konulardan birisi de ıslak zemin etiket değerleridir. 205/55R16 Kış Lastiği Fiyatları listesinden çivili lastikleri satın alabilir ve etiket değerleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Kış Lastiği Etiket Değerleri Ne Kadar Önemli?

AB lastik etiket değerleri; ürünlerin gürültü seviyesi, yakıt tüketimi ve ıslak zeminde fren / yol tutuş performansı değerlerini gösterir.

  • Kış lastiği satın alırken; özellikle yağmurlu bir bölgede sürüş yapacaksanız ıslak zemin değerlerini dikkate almanız tavsiye edilir. Kışlık lastikler, hâlihazırda karda yüksek performans sunmaktadır. Böylece hem kar hem yağmur koşullarında yüksek performansa sahip bir lastik satın alabilirsiniz.
  • Lastiklerin gürültü seviyesi değeri, dışarıya ne kadar gürültü yansıttıklarını gösterir. Ancak; gürültü desibel değerleri düşük de olsa kış lastiklerinin desenleri, yaz lastiklerine göre daha fazla gürültülüdür.
  • Yuvarlanma direnci lastiklerin yakıt verimliliği üzerinde etkilidir. Ancak söz konusu kış lastikleri olduğunda yakıt verimliliği ikinci planda kalmaktadır.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!