Advert
Advert
Advert

Bursalı, ÇAYKUR toplu iş sözleşmesinin detaylarını açıkladı

Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı, Rize'de düzenlediği basın toplantısında sözleşmenin detaylarını açıkladı.

Bursalı, ÇAYKUR toplu iş sözleşmesinin detaylarını açıkladı
Bursalı, ÇAYKUR toplu iş sözleşmesinin detaylarını açıkladı admin

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) ile Öz Gıda-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı, beraberinde başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Rize'de düzenlediği basın toplantısında sözleşmenin detaylarını açıkladı.

1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2022 tarihleri arasını kapsayan ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Sendika Genel Başkanı Mehmet Şahin, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcıları Erdinç Hatinoğlu, Turgay Turna, TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Şerafettin Güler, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Sultan Murat Karadağ, ÇAYKUR Personel Daire Başkanı Kamil İpek, Hukuk Müşaviri Dilaver Demir, İşçi işveren Şube Müdürü İhsan Kabil, Tühis Uzmanları Ahmet Sarıkaya, Fahriye Arıkan, Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı, Şube Başkan Yardımcıları Orhan Topaloğlu, Necdet Hacıosmanoğlu, Fatih Kandemir ve Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanı Mustafa Erdoğan katılım sağlamıştı.

Çaykur’da çalışan saygıdeğer çalışma arkadaşlarımız, bölgemizde faaliyet gösteren saygıdeğer basın mensupları,

Öncelikle hepinizi saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum.

Bu toplantımızın birliğimiz beraberliğimiz adına, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Öz Gıda-İş Sendikası adına gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme toplantısına hoş geldiniz.

Değerli basın mensupları, değerli çalışma arkadaşlarımız;

Öz Gıda-İş Sendikası olarak yetkili olduğumuz tarihten itibaren çalışarak, mücadele ederek, daha öncesinde 180 gün çalışma, ek protokol ile saat ücretlerine 150 TL’lik bir zam, hizmet zammı, ayrıca Kampanya ve Denge Primi ücret zamları oranında arttırılarak devam etmektedir.

2021-2022 yıllarını kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü, 12 Ağustos 2021 Perşembe günü imza altına alınmıştır.

 

 

D.KARADENİZ RİZE ŞUBE BAŞKANLIĞI

 

Ancak; Kamu çerçeve protokolü her ne kadar bağlayıcı olsa da bu süre içerisinde görüşmelerimizi Çalışma Bakanlığımızla, Kamu İşverenleri Sendikası Tühis ile yürüterek taban ücretine seyyanen gelen zamdan dolayı kaybolan kıdem farklarımızın skala cetvelinde 2015 ve sonrası birleşen saat ücretlerine önemli bir kazanım elde ettik.

Skala tablosu aşağıda görüldüğü gibi yeniden düzenlenmiştir.

Sözleşme görüşmelerinin uzamasından dolayı, işçi arkadaşlarımızın şikayetleri ve eleştirilerine göğüs gererek sorumluluk aldık. Lakin almış olduğumuz bu sorumluluğun karşılığında hem kıdem hem vasıf ücretlerine yaklaşık 7000 işçi arkadaşımızı ilgilendiren ek kazanımlar elde ettik.

Ayrıca 2021 girişli 660 işçi arkadaşımıza sözleşme başlangıç tarihinde işte olmadıkları için bu güne kadar hiçbir sözleşmede alınmamış seyyanen ve ilk altı ayın zamları taban ücretin 4100 TL üstünde vasıf farklarını da ekleyerek, bir önceki sözleşmede 4. Sınıfa yükselttiğimiz Tasnif Çalışanlarımıza, bu sözleşmede de fırın dairesinde çalışanlarımızı ekleyerek kazanım elde ettik.

01.10.2021 Cuma günü Öz Gıda-İŞ Sendikası, Kamu İşverenleri Sendikası Tühis ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğümüz ile bir araya gelerek çalışmalarımızı neticelendirip, imza altına aldık. Çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun.

 

 

D.KARADENİZ RİZE ŞUBE BAŞKANLIĞI

 

 

Yetkisi ve etkisi olmayan, bilgi kirliliğine sebep olan, sosyal medyada asparagas haberler yayan, çalışmalarında tek bir sözleşme yapamayan, gıda kolunda yetkili olduğu hiçbir işyeri olmayan kişi ve kurumların söylemlerine itibar etmeyiniz.

Türkiye’nin gıda kolunda yetkili ve en büyük sendikası olan Öz Gıda-İş Sendikamızın çatısı altında bulunan siz değerli işçi arkadaşlarımıza, salgın hastalıklar ve doğal afetlerden dolayı ülke şartları göz önüne alındığında elde edilen bu kazanımların emekçi arkadaşlarımıza tekrar hayırlı olmasını diliyorum.

Çalışan işçi arkadaşlarımızın hakkı ve talepleri için, sağlık huzur ve refahı için daha uzun süreli çalışabilmeleri adına her türlü platformlarda Genel Merkez ve Konfederasyonumuz nezdinde dile getirmeye devam ediyoruz.

Saygılarımızla,

ÖZ GIDA-İŞ SENDİKASI

D. Karadeniz Rize Şube Başkanlığı

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!