Advert
Advert
Advert

Sosyal medya yine yalanın peşine takıldı

Rize'de valinin 'yeni' ve 'pahalı' yalanı ile makam aracı sosyal medyanın diline dolandı

Sosyal medya yine yalanın peşine takıldı
Sosyal medya yine yalanın peşine takıldı admin

Rize için sosyal medya üzerinden yapılan bir manipülasyonla valiliğin sözde yeni aldığı iddia edilen makam aracı tartışma konusu yapıldı. Ancak makam aracının yeni alınmadığı gibi fiyatının da iddia edilenin çok altında bir rakam olduğu ortaya çıktı. Bir yalan üzerinden sosyal medyada kurgulanmaya çalışılan senaryo ise böylece çökmüş oldu. 

Rize'ye atandığı günden bugüne kadar yöre insanı ile kurduğu yakın bağ ve diyaloglarla dikkat çeken Vali Kemal Çeber, ilin altyapıdan üst yapıya bütün projelerini takip etti, sel ve heyelan afetlerinde önceden alınan tedbirlerle daha büyük faciaların önüne geçilmesi adına gayret sarf etti. Rize'de taktir toplayan Vali Çeber'in kullandığı ve  2 yıl önce bakanlıkça alınan Rize Valiliği makam aracı sosyal medyada bir yalan kampanyasına konu edildi.  

EN ESKİ MAKAM ARACI RİZE'DEYDİ

Rize'de bu makam aracından önceki aracın 2005 model ve kullanılamaz halde olduğu belirtildi. Sürekli arızaları nedeniyle görev dışı kalan araç nedeniyle bakanlar ve yabancı misafirler için araç kiralanmak durumunda kalınıyordu. Rize Valiliği makam hizmetlerinde kullanılan Mercedes marka otomobilin 2005 model olduğu 2006 yılında trafiğe çıktığı ilk 4 yıl Başbakanlık hizmet aracı olarak görev yaptığı ve ardından Rize Valiliğine gönderildiği öğrenildi. 

ARAÇ YENİ DEĞİL

Yeni alındığı iddia edilen makam aracının 2019 yılında alındığı ortaya çıktı. Yine makam aracının valilikçe değil, bazı illerle birlikte İçişleri Bakanlığı'nca alındığı ve valilik emrine verildiği öğrenildi.  2 yıl önce fiyatı 2 milyon civarı olan aracın vergisiz ve toplu ihale ile değerinin çok altında alındığı öğrenildi. Yeni alınmadığı gibi fiyatının da iddia edilenin çok altında olduğu anlaşılan araç üzerinden bir yalan kampanyası ile sosyal medyada kurgulanmaya çalışılan senaryo ise böylece çökmüş oldu.

CUMHURBAŞKANININ MEMLEKETİ HEDEF SEÇİLDİ

Rize üzerinden sosyal medyada başlatılan makam aracı tartışmalarının asıl hedefinin memleketi olması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu, her fırsatta malum çevrelerin yalan kampanyaları ile hükümet ve kabine üyelerini hedef aldığı şeklinde yorumlandı.  Ancak sağduyulu sosyal medya kullanıcıları da yalan kampanyasına tepki gösterdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!