Advert
Advert
Advert

Çaykur Rizespor'dan Orman Projesine 15.553 Fidan ve Gol Başına 500 Fidanla Destek

Çaykur Rizespor, TFF’nin başlattığı Orman Projesine 15.553 fidan ve Avrupa kupalarında ülkemizi temsil eden her takımın attığı gol başına 500 fidanla destek vereceğini açıkladı.

Çaykur Rizespor'dan Orman Projesine 15.553 Fidan ve Gol Başına 500 Fidanla Destek
Çaykur Rizespor'dan Orman Projesine 15.553 Fidan ve Gol Başına 500 Fidanla Destek admin

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2021-2022 futbol sezonundan başlamak üzere, liglerde görülen her sarı kart için 1 adet, her kırmızı kart için de 5 adet fidan dikilmesine ilişkin TFF Ormanı Projesi çalışmalarının başlatılmasına karar verdi. Kararın ardından Çaykur Rizespor Kulübü de ülkemizin yeşillendirilmesi için Çaykur Didi Stadyumu'ndaki seyirci kapasitesi olan 15.553 fidan ve Avrupa kupalarında ülkemizi temsil eden her takımımızın attığı gol başına 500 fidanla kampanyaya destek vereceğini duyurdu.

Süper Lig kulüpleri ve futbolculardan fidan dikimi kampanyası

Süper Lig kulüplerinden ilk olarak Göztepe atacağı her gol için 5 fidan dikeceklerini duyurarak, Gaziantep Futbol Kulübüne çağrıda bulundu. Gelecek sezonda atacakları her gole 27 fidan bağışlayacağını duyuran Gaziantep ise sosyal medya hesabından İstanbul Başakşehir Futbol Kulübünü etiketledi.

Attığı gol başına 34 fidanla destek olan İstanbul Başakşehir'in davetiyle Aytemiz Alanyaspor toplamda 1948 fidan bağışladı ve aynı şehrin takımı Fraport TAV Antalyasspor'a çağrıda bulundu. Antalyaspor da gol başına 7 fidan bağışlayacağını belirterek, "Ayrıca sezon boyunca diktiğimiz fidanların iki katını da Manavgat ilçemizde dikeceğiz." açıklamasını yaptı.

Daha sonra Antalyaspor'un çağrısıyla Trabzonspor, her gol için plaka kodu olan 61 fidan dikeceğini duyurdu ve Çaykur Rizespor'u destek olmaya davet etti. Çaykur Rizespor Kulübü Çaykur Didi Stadyumu'ndaki seyirci kapasitesi olan 15.553 fidan ve Avrupa kupalarında ülkemizi temsil eden her takımın attığı gol başına 500 fidanla kampanyaya destek vereceğini duyurmasının ardından Sivasspor Kulübünü desteğe davet etti.

Kampanyaya Çaykur Rizespor'un ardından Adana Demirspor da dahil oldu.

Futbolculardan ise Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Caner Erkin, Mesut Özil, Sinan Gümüş, Ozan Tufan, Altay Bayındır, Kerem Aktürkoğlu, Taylan Antalyalı, Okay Yokuşlu ve Ozan Kabak gibi isimler de fidan dikimi kampanyasına destekte bulundu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!