Advert
Advert
Advert

Türkiye'nin İlk Organik Anzer Balı Rize'de Üretildi

Türkiye'nin İlk Organik Anzer Balı Rize'de Üretildi
Türkiye'nin İlk Organik Anzer Balı Rize'de Üretildi Hakkı DUMAN

Dünya üzerinde yalnızca Rize'nin Anzer yaylasında çıkarılan Anzer balı insanların sağlığı için oldukça ideal ve şifa kaynağı yüksek bir besindir. Anzer balı birçok sağlık probleminin tedavisinde de kullanılan başlıca gıdaların arasında yer alır. Sancıları ve ağrıları azaltan, yaraların daha hızlı biçimde iyileşmesini sağlayan Anzer balı yıllık üretimi az olan bir besindir.

Anzer balı, Rize'deki İkizdere yaylasında üretilmektedir. Dünyada başka hiçbir yerde üretilmeyen Anzer balının tüketimi de hızlıdır. Bölgede yer alan çiçek türleriyle birlikte doğa örtüsü ile birlikte oluşan anzer balı, eşsiz bir tada ve şifaya sahiptir. Anzer balının üretimi için 400 ile 500 çiçekten yararlanılır. İngiliz ve Alman botanikçiler tarafında belirlenen 80 özel çiçek türü ise yine Anzer yaylasında yer almaktadır. Anzer yaylasında yer alan bu gibi çeşitli çiçeklerin olması, bölgede anzer balının üretimi için de en ideal noktadır. 

Çok çeşitli çiçek türlerinden üretilmekte olan Anzer balı, bu sebepten kaynaklı olarak birçok hastalığın şifası olarak da tüketilmektedir. Haziran ayının ilk günlerinden başlanarak Ağustos ayının sonuna kadar devam edilen anzer balı üretiminde 400-500 çeşit çiçek kullanılmaktadır. 40 derecenin altında üretilmekte olan anzer balının çeşitli şifaları da bulunur. 

Bölgedeki arıcılar tarafından her yıl düzenli olarak üretilen Anzer balı insanlara sinir sistemi, sindirim sisteminin düzenli olması için katkı sağlar. Ayrıca bağırsağa da iyi gelen anzer balı kişilerdeki stres ve siniri de en aza indirir. Çok şifalı bir besin türü olduğundan dolayı fazlasıyla tercih edilen Anzer balı ülkemizde olduğu kadar dünya üzerinde de çok büyük bir etkiye sahiptir. Anzer balının bu denli fazla tüketilmesinin yanı sıra üretiminin az olması da önemli bir dezavantajdır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!