Advert
Advert
Advert

Özel İnsanlara Özel Proje

Özel İnsanlara Özel Proje

Özel İnsanlara Özel Proje
Özel İnsanlara Özel Proje admin

Rize'de Projeyi hayata geçiren
Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu “proje Hakkında Hakkari Valisi Belediye BaşkanV.Sn İdris Akbıyık'a makaminda Projenin Sunumunu gercekleştirek Rizede Yapilan Örnek proje Hakkari'dede uygulanması Adina çalişmalara başlandı Özel insanlara özel proje Rize devlet hastanesi ve Valiliği’nde uygulamalı olarak hayata geçirilmiştir. İşitme engelli vatandaşlarımızın ve okuryazarlığı olmayan vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz hizmet odaklı projemizin vatandaşlarımız tarafından olumlu sonuçlar alındığı izlenmiş olup, bu uygulamanın diğer illerdeki vatandaşlarımızın hizmet aldığı her alandaki Valilik, Kaymakamlık, Belediye gibi kamu kuruluşlarında da hayata geçirilmesi hedeflerimiz arasındadır. Proje hedefimiz kısa süreli değil uzun vadeli olup toplumdaki hizmet eşitsizliğini ortadan kaldırmaya yöneliktir. Ve hayata geçen projemiz kısa sürede hızlı ve olumlu bir şekilde geri dönüşüm potansiyelin ede sahip olmuştur” dedi

Proje konusu ile ilgili Türk işaret dili ile ilgili görsel ve basılı kaynaklardan faydalanıldı. İşitme engellilerin iletişimi işaret dili ile rahatça sağladıklarını dilin eğitmenleri ile detaylar görüşüldü. Proje aşamalarında işitme engelli bireylerle hastane içerisinde bilgi alışverişi yapıldı. En çok karşılaştıkları sıkıntıların çözümleri ile birlikte istişare edilerek uygulamalı bir şekilde projemiz amaca tam hizmet doğrultusunda şekillenmiştir. 

Anadolu Kültür Eğitim Spor Yardımlaşma Derneği Projesinin asıl hedefi işitme engelli vatandaşlarımızın Valilik binasına geldiklerinde yanlarında tercüman veya bağımlı kaldıkları bir kişi olmadan, gidecekleri birime ulaşabilmeleri sağlamaktır. Bu program ile ekrandan işaret dili ile yön göstergesinin çevirisi, alt yazı ve görsel valilik binası yön videosunu takip ederek valilik binası içerisindeki işlerini kolayca sıkıntı yaşamadan yapabilmeleridir. Uygulamaya başladıklarında verilen hizmetin ne kadar anlamlı olduğunu ve kalaylık sağladığını mutlukla takip etmekteyiz” dedi. Kansızoğlu, “Projenin uygulanmasında öncelikle işaret dili uzmanlarıyla ve işitme engelli vatandaşlarla görüşüldü. Kamu kurumlarında, Valilik binasına ilk girdikleri andan itibaren hangi konuların sıkıntı olduğu, bu sıkıntıların neden kaynaklandığı belirlendi. Bu doğrultuda öncelik hedefleri saptandı. İlk olarak valilik binası ilk girişinden başlanarak kurumda danışmanın ne tarafta olduğu, bilgi işlem müdürü odasının hangi bölümde olduğu, millî Eğitim Müdürü’nün odasının sağ-sol -orta kısımlarda yer aldığı yönler, Tapu işlemlerinin bulunduğu alan ve katlar, hangi blokta hangi bölümlerin olduğu belirlendi. Belirlenen valilik binası girişinden başlayarak bütün kapı, oda koridor, katlar ve bloklar metin halinde yazıldı. Sonrasında işaret dili uzmanı ile birlikte Valilik binası metni işaret dili ile anlatıldı. İşaret dili ile anlatılan bölümler görsel bir şekilde ekrandan yansıtılarak kelebek sistemi denilen alt kare ekrandan aynı anda işaret dili ile çevirisi, ses yanıt sistemi ve ekran alt yazı sistemi ile birleştirildi. Yapılan bu görsel videolar valilik binasındaki her giriş kapısının karşısında olacak şekilde monitörden yansıtılacaktır. Aynı zamanda her kat için yönlendirme levhaları görsel olarak hazırlanıp katlara asılacaktır. Yönlendirme levhaları ve tabelalar katlara, merdiven başlarına, asansörlere ve odaların girişlerine asılarak hizmet vermeye başlanmiltir.

Projemize Destek Veren. Hakkari Vailimiz Belediye BaşkanV.Sn İdris Akbıyık'a Teşekkür Ederiz
AKES-DER
GENEL BAŞKAN
 HASAN KANSIZOĞLU

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!