Advert
Advert
Advert

Resul Bölükbaş Hoca Efendinin Vefatının Ardından Taziyeler Onbinleri Aştı

Mahmud Efendi Hazretlerinin kendisi hakkında 'İlim dağı' diye buyurduğu, Cübbeli Ahmet Hoca'nın Hocası, Rize’nin manevi dinamiklerinden Resül Bölükbaş Hocaefendi’nin vefatı nedeniyle çok sayıda taziye mesajı yayımlandı.

Resul Bölükbaş Hoca Efendinin Vefatının Ardından Taziyeler Onbinleri Aştı
Resul Bölükbaş Hoca Efendinin Vefatının Ardından Taziyeler Onbinleri Aştı admin

Rize’nin manevi dinamiklerinden ömrünü ilimle geçiren ve "İlim Dağı" olarak nitelendirilen Resul Bölükbaş Hoca, koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tedavi gördüğü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti.

CENAZE SALI GÜNÜ DEFNEDİLECEK

Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi’nin ilk talebelerinden olan Resul Bölükbaş Hocaefendi çok sayıda alime de hocalık yaptı. Mahmud Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri’nin Rize Vekilliğini yapan Resul Bölükbaş Hocaefendi’nin cenazesi yarın (Salı günü) Rize’nin Pazar ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından aynı ilçede defnedilecek.

Bölükbaş Hocaefendi’nin Hakk’a yürümesinin ardından başta talebeleri olan Cübbeli Ahmet Hoca ile Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Badır başta olmak üzere AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, İhsan Şenocak Hoca, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ile AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu birlikte binlerce kişi taziye mesajı yayımladı.

Cübbeli Ahmet Hoca, kendi hocası da olan Resul Bölükbaş Hoca Efendinin ardından yayınladığı mesajında, “Cübbeli Ahmet Hocaefendi gibi binlerce kişiye üstâdlık etmiş, Mahmud Efendi Hazretleri'nin en çok sevdiği bir kaç âlimden biri olma şerefine ermiş, Mürşidi tarafından "İlim dağı" olarak lakaplandırılmış kıymetli hocamız, muallimimiz Resul Bölükbaş Hocaefendi Rahmân Teâlâ'nın rahmetine vâsıl olmuştur. Allâh-u Teâlâ, kendisine engin rahmetiyle muâmele eylesin, derecesini âlî eylesin, yetiştirdiği talebeler ve dînimize yaptığı hizmetler vesîlesiyle haşr sabâhına kadar âmel defterini açık eylesin, geride bıraktığı kederli âilesine, hacı annemize, evlatlarına, torunlarına ve bütün talebelerine sabr-ı cemîl, ecr-i cezîl ihsân eylesin. Âmîn!” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, taziye mesajında, “Bölgemizde pek çok hocanın yetişmesine vesile olan, kendisini Kur’an davasına adamış Resul Bölükbaş hocanın vefatını üzüntü ile öğrendim. Merhuma rabbimden rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileklerimi bildiriyorum.” dedi.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, mesajnda, "Bölgemizin manevi mimarlarından Resul Bölükbaş Hocaefendiyi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Rabbim rahmet eylesin, ailesine ve yakınlarına sabr-ı cemil ihsan eylesin. Başımız sağolsun. " ifadelerine yer verdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ise, mesajında, “Kıymetli Resul Bölükbaşı Hocaefendi’yi kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisindeyiz. Bizlere olan sevgisini ve desteğini her daim açıkça ifade eden gönül insanı Kıymetli Hocamız’a Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.” dedi.

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Badır, hocası Resul Bölükbaş’ın vefatının ardından yayımladığı mesajında, “Hocam dünyadaki çilesini tamamladı. Rahmet-i Rahmana kavuştu. Hocam, mekanın cennet makamın âlî olsun.” ifadelerini kullandı.

İhsan Şenocak Hoca ise mesajında, “İlmi, aksiyonu ve cesaretiyle İslam'a yol açan, rahlesinde binlerce talebe yetiştiren Resül Bölükbaşı hocamız da Ahiret'e irtihal etti. Allah Teala "Veba (korona) her müslüman için şehadettir." hadisi şerifiyle kendisine muamele buyurup vefatını şehadetle kıymetlendirsin.El-Fatiha” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ise paylaşımında, “İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN Ömrünü ilme adamış, kendisi gibi binlerce ilim sahibi hocalar yetiştiren RESUL BÖLÜKBAŞ Hoca Efendi çok sevdiği Rabbine, Rahmeti Rahmana kavuştu. Mevlam Rahmetiyle ve Merhametiyle karşılasın. Tüm sevenlerine sabır diliyorum.” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!