Advert
Advert
Advert

YAPILANDIRMA RAHATLATIR

Rize SMMO Başkanı Ali Fuat Çakmakçı devlet tarafından yapılan bazı yapılandırmaların esnaf ve vatandaşı çok daha rahat hale getireceğini söyledi.

YAPILANDIRMA RAHATLATIR
YAPILANDIRMA RAHATLATIR admin

7 Kasım da Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanununun vatandaşı rahatlatacağı belirtildi.

     Rize Sinirli Sorumlu Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Ali Fuat Çakmakçı 17 Kasım tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı kanunun bazı alacakların yeniden yapılandırması hakkında ki konun ile esnaf ve vatandaşların Pandemi döneminde rahat bir nefes alacağını belirterek “ Yasa temel olarak vergi dairelerine yani Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Sosyal Güvenlik Kurumu’na, gümrük müdürlüklerine, belediyelere, özel idarelere,  Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarına ( YİKOB) olan borçların yapılandırılmasına ilişkin hükümleri içeriyor.
 Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV ile sosyal güvenlik primi, trafik, seçim, nüfus para cezaları, Karayolu Taşıma Kanunu’na göre kesilen para cezaları, kara yollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yeniden yapılandırılabilecek. TOBB, TESK, Barolar Birliği, TÜRMOB, ihracatçı birliklerinin üyelerinden olan aidat alacakları, KOSGEB’in kredi alacakları, Sanayi Bakanlığı bütçesinden organize sanayi bölgelerine ve sanayi sitesi yapı kooperatiflerine verilen krediler de kapsama giriyor” dedi.                                       

       Çakmakçı “ Özel idarelerin, belediyelerin ve belediyelerin sahip olduğu şirketlerin, yüzde 50’sinden fazlasına sahip olduğu şirketlerin irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan kira alacakları ve hasılat payları, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıfların kira alacakları, kalkınma ajanslarının özel idareler, belediyeler ve sanayi odalarından olan alacakları, Türk Standartları Enstitüsü’nün sundukları hizmet nedeniyle doğan alacakları da yapılandırılıyor. Mücbir sebep nedeniyle ertelenen borçlar ise kapsamda olmayacak. Adli para cezaları, düzenleyici denetleyici kurullar tarafından verilen idari para cezaları, COVID-19’la mücadele kapsamında Hıfzıssıhha Kanunu çerçevesinde verilen para cezaları ve yasak yerlerde tütün kullanımı nedeniyle verilen para cezaları kanunun kapsamı dışında tutulacak” dedi.

     Ali Fuat Çakmakçı açıklamasında “31 Ağustos 2020 sonrası borçlar kapsam dışı olacak. İhtilaflı alacaklar da kapsama girmiyor. Yapılandırma için yılsonuna kadar başvuru yapılabilecek. Başvurular 31.12.2020 tarihine kadar, vergi borçları için GİB üzerinden online olarak veya bizzat bağlı bulunulan vergi dairesine, SGK borçları için online veya bağlı bulunulan sosyal güvenlik kurumuna bizzat yapılabilecektir” dedi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!