Advert
Advert
Advert

Rize Şehir Plancıları Odası Başkanı Sandıkçı'dan Rize'de ki Projeler Hakkında Açıklama

Şehir Plancıları Odası Rize Şube Başkanı İsmail Hakkı Sandıkçı, Rize’nin online kanalı flash53’ün konuğu oldu.

Rize Şehir Plancıları Odası Başkanı Sandıkçı'dan Rize'de ki Projeler Hakkında Açıklama
Rize Şehir Plancıları Odası Başkanı Sandıkçı'dan Rize'de ki Projeler Hakkında Açıklama admin

Flash53 Facebook ve Youtube kanallarından yayınlanan Togay Muratoğlu ile ‘Sözün özü’ programının konuğu olan Sandıkçı, hemen hemen tüm kuruluşların üzerinde bulunduğu Menderes Bulvarı’nın artık ihtiyacı karşılamadığının altını çizdi. Sandıkçı “Uzun yıllardır aynı şeyi söylüyoruz Menderes Bulvarı artık kaldırmıyor. Bütün kamusal yatırımlar Menderes Bulvarında olursa istediğiniz kadar planlama yapın trafiği çözemezsiniz. Devlet dairelerinin yüzde doksanı menderes bulvarı üzerinde; hastane, adliye, kültür merkezi, Emniyet Müdürlüğü, Belediye binası, Valilik binası diş hastanesi, fakülte hepsi aynı caddeden besleniyor. Böyle bir yatırım modeli yok” ifadelerini kullandı.

Her şeyin kolayına kaçıyoruz
Yapılacak projelerin sonrasında hayal kırıklığı oluşabileceğini sözlerine ekleyen Sandıkçı, “İnsanların hafta sonu yürüdüğü yere de denizi doldurarak şehir hastanesi yapılmak isteniyor. Sonrasında hayal kırıklığına uğrayacağımız projeleri yapmaktansa bu gün doğru düşünelim bilimsel düşünelim. Üniversitemizin gelişememe nedeni Fener mahallesi içerisine sıkışıp kalmasıdır. Kamulaştırma için inanılmaz bütçeler harcanıyor. Binalar mimari olarak güzel fakat apartman tipine dönmüş durumda altı katlı üniversite binası olmaz. Biz her şeyin kolayına kaçıyoruz hızlı, ucuz nasıl elde edilebiliyorsa öyle yapıyoruz. Emniyet müdürlüğü bugün güney çevreyolu üzerine on beş yirmi dönümlük bir alana taşınabilirdi, araç ve envanterler için çok daha iyi olurdu. Öyle bir yere yapıldıktan sonra orada yerleşmeler gelişmeye başlardı fakat biz bir planlama dahilinde ilerlemiyoruz” dedi.

3 sene önce yapılan projeleri görünce içim sızlıyor
3 yıldır yapılan projelerin Rize için sorun oluşturacak projeler olduğunu dile getiren Sandıkçı, “Bizim yaptığımız şey siyaset değil, kente dair şeyler hakkında fikir yürütmek fakat siyasi kimliğimiz olmadığı için belki de değer görmüyoruz. Bizim söylediğimiz hiçbir şey siyasete dayanmıyor, tamamen bilimsel verilerle yorumlar yapıyoruz. Biz kentin insanlarıyız biz burada yaşıyoruz fakat üç sene önce yapılan projeleri gördükçe içimiz sızlıyor. Yirmi yıllık geçmişi olan üniversitemizi geliştiremiyoruz. Hastane yapıldı kışın çıkmakta zorlanıyor insanlar. AVM yapılıyor fakat yanlış vere yapıldığı için etrafında bir sürü kamulaştırma yapmak zorunda kalacağız” şeklinde konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!