Advert
Advert
Advert

Deniz: "Ekrem Yüce, Sakarya’nın tüm işlerini bitirdin de Rize’ye gelip ÇAYKUR’u mu yöneteceksin"

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyeliğine atanmasını eleştirerek, “Sakarya’nın tüm işlerini bitirdin de Rize’ye gelip ÇAYKUR’u mu yöneteceksin?” dedi.

Deniz:
Deniz: admin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim’in vekaleten görev yaptığından hiç kimsenin vekaleten görev yapan birini eleştirme hakkı bulunmadığını ifade ederek, ÇAYKUR’a bir an önce genel müdür ataması yapılması gerektiğini kaydetti. İl Başkanı Deniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmasını da eleştirdi.

İl Başkanı Deniz, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ve il yönetim kurulu üyelerinde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Toplantının son bölümüne bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Rize'ye gelen CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar da katıldı.

Kentteki bir restoranda düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İl Başkanı Deniz, ÇAYKUR’da temel sorunun genel müdür atamasının yapılmaması olduğunu kaydederek, “Burada temel sorun şu arkadaşlar. Bu ÇAYKUR’un bir genel müdürü olması lazım. Birisi, bir arkadaşımız orada iyi niyetli çalışma yapabilir, yapıyordur. Bizim itirazımız yok. Vekil olan kimseyi eleştirme hakkına sahip değildir hiç kimse. Bizde eleştiremeyiz, kimse de eleştiremez. Bir an önce bir genel müdürün atanması gerekiyor. Ya da çıkıp şunu söyleyecekler ÇAYKUR’un Genel Müdürü aslında Ekrem Yüce’dir. Çünkü Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanının ÇAYKUR’un Yönetim Kurulu Üyeliğinde ne işi var? Yani Yüce, Sakarya’nın tüm işlerini bitirdin de Rize’ye gelip ÇAYKUR’u mu yöneteceksin? ÇAYKUR’u Ekrem Yüce yönetiyorsa açıklasınlar desinler ki ÇAYKUR’u Ekrem Yüce yönetiyor Ya da ÇAYKUR’a bir an önce genel müdür atasınlar. “ dedi.

İl Başkanı Deniz, “ÇAYKUR’un genel müdürü yok. Vekaletle yönetilen bir yer. ÇAYKUR’un genel müdürünün kim olduğunu, kararlarını kim aldığını ortaya çıkarabilirsek sorunun yanıtını veririz. Biz onu soruyoruz zaten. ÇAYKUR’da muhatap kim olacak? Şu anki sayın vekil üzerinden bir tartışma yapıp onu eleştirmenin bir mantığı yok. Çünkü vekaleten görev yapıyor. Bu çok önemli bir konu. Sizin üzerinizde bir karar alma mekanizması var demektir. Sorumluluk vermiyorsunuz ama bir yandan da diyorsunuz ki bu işi sen yürüt. Rize’de bu işlerin nasıl döndüğünü, bu kararların kimlerin verdiği hepimizin bildiği bir şey. Bunu buradan ilan etmenin çok da bir önemi yok” şeklinde konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!