Advert
Advert
Advert

Rize'de İnşaat Sektörü Hareketlendi

Konut kredi faizlerinin düşmesiyle inşaat sektörünün canlanmaya başladığını belirten Fabrika Yapı Mühendislik Yönetim kurulu Başkanı Remzi Kızıltoprak pandemi sonrası normalleşme sürecine girilmesi ile kredi faizlerinin düşürülmesi inşaat sektörünü hareketlendirdi.” Dedi.

Rize'de İnşaat Sektörü Hareketlendi
Rize'de İnşaat Sektörü Hareketlendi admin

 Korona virüs salgınıyla en çok etkilenen sektörler arasında olan inşaat sektörü normalleşmenin başlaması ve kredi faizlerinin düşürülmesi ile birlikte hareketlenmeye başladı. Rize’de hizmet veren Fabrika Yapı Mühendislik yönetim kurulu başkanı Remzi Kızıltoprak özellikle Rize’de, faizlerin düşürülmesi ve yaş çay sezonunun başlamasıyla inşaat sektörünün bir anda hareketlendiğini ifade ederek :” yavaş yavaş bizler içinde normalleşme başladı. Bilindiği üzere inşaat sektörü ülkemizin en büyük ekonomik gelirini sağlayan sektörlerden bir tanesi. Pandemi sürecindeki durgunluk herkesi kötü etkilese de normalleşme sürecine girilmesi ve faiz oranlarının düşürülmesi ile birlikte yeniden bir canlılık başladı. Rize ölçeğinde bakacak olursak yaş çay sezonunda başlaması ile birlikte para akışı büyük ölçüde arttı. Buda inşat sektörünü büyük ölçüde canlandırdı.

Vatandaşlar Köylerdeki ve yaylalardaki evlerini yeniliyor.

Pandemi sonrası köy hayatının daha çok önemsediğini belirten Kızıltoprak :” korona virüs sonrası herkes şehirden uzaklaşmak istediği bu dönemde köye evlerinin ne kadar daha önemli olduğu ortaya çıktı. Son günlerdir yayla ve köy evlerinde tadilat yaptıran vatandaşların sayısı bir haylı yükseldi. Buda piyasaya büyük ölçüde hareketlilik getirdi.” İfadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!