Advert
Advert
Advert

Normalleşme Sürecinde Yerel İşletmelerimize Destek Olalım

Normalleşme Sürecinde Yerel İşletmelerimize Destek Olalım

Normalleşme Sürecinde Yerel İşletmelerimize Destek Olalım
Normalleşme Sürecinde Yerel İşletmelerimize Destek Olalım admin

Kamuoyunun bildiği üzere COVID-19 küresel salgını 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına aldı. Sağlık açısından oldukça zor bir sınavın verildiği ayları yavaş yavaş geride bırakırken bu durumun ekonomik etkilerini de bertaraf edebilmek için çalışmalar sürdürülüyor. Haziran ayı itibariyle Yeni Normal için adımlar atıldı. Süreçte ticaretin tekrardan hareketlenmesi için kapatılan iş yerleri açıldı.

Çok değerli hemşehrimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde salgın sürecinin başarılı bir şekilde yönetildiğini ifade edebiliriz. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın açıklamalarını takip ettiğimizde şu an için sürecin kontrol altına alındığını söylememiz yanlış olmaz. Ancak yine Sayın Bakanımızın vurguladığı önemli bir konu da tabii ki maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen kurallarına riayet etme hususudur. Burada hem kendimizi, hem ailemizi, hem de çevremizi korumak amacıyla süreci çok hassas bir şekilde yürütmemiz gerekmektedir.

Bu çerçevede bir diğer önemli husus da ekonomik anlamda yerel işletmelerimizi destekleme hususudur. Evde kaldığımız aylarda alışverişin sanal ortamlara kaymasının yerel işletmeleri olumsuz etkilediği değerlendirmesini yapabiliriz. Birçok iş yeri ve çalışanları da bu dönemde evlerinden çıkmadığı için ekonomik açıdan zorluklarla karşı karşıya kaldı. Bu yeni normalleşme sürecinde yerel işletmelerimizi desteklememiz, ilimiz ekonomisinin canlanması ve bu zor dönemi el birliği ile atlatmamız açısından çok önemlidir.

Tekrardan özellikle değerli Rize halkından maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymalarını, ilimizden tedarik edebilecekleri yerel üretim ürünlerini ve Rize’deki işletmeleri tercih etmelerini rica ediyorum. Rize’den alalım, bu süreci birlikte atlatalım.

Saygılarımla.

 

 Şaban Aziz Karamehmetoğlu

            RTSO Yönetim Kurulu Başkanı

 TOBB Yönetim Kurulu Üyesi

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!