Advert
Advert
Advert

Çolak: Özel sektör çay üreticisinin kamburu haline geldi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, "Yaş çay üreticisinin pandemisi olan özel sektöre acilen müdahale edilmesi elzem olmuştur" dedi.

Çolak: Özel sektör çay üreticisinin kamburu haline geldi
Çolak: Özel sektör çay üreticisinin kamburu haline geldi admin

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve STK ve Halkla İlişkiler Başkanı Cemil Çolak, "Tüm dünya insanlığını ve ekonomisini etkisi altına alan Kovit-19 pandemisinin yaşandığı günlerde, devlet başkanları ve hükümetler vatandaşının bekası için gereken tedbirleri alırken; ülke ve bölge ekonomisinde büyük katkısı olan yaş çayın, rantçıların eline bırakılması, sesimizin duyulmaması, büyük bir otorite boşluğunun göstergesi olmuş bulunmaktadır. Yaş çay üreticisinin pandemisi olan özel sektöre acilen müdahale edilmesi elzem olmuştur. Geçtiğimiz günlerde talihsiz bir açıklama ile yaş çay taban fiyatının 3,27 TL olarak belirlenmesi adeta müstahsilin bekasını ayaklar altına almış; bu da yetmemiş gibi Kamu İktisadi Teşkilatı olan ÇAYKUR, kotaları düşük tutarak müstahsili özel sektör kuru çay üreticilerine rant kapısı olarak sunmuştur." dedi.

Yaş çay taban fiyatı kanunu çıkarılmalı

Geçen yıl çay üreticilerinden 2,90 TL’ye aldıkları yaş çayın kilogramınının bu sene özel sektör fabrikaları tarafından 2,45 TL’ye alarak müstahsilin kamburu haline geldiklerini ifade eden Çolak, "2019 yılı enflasyon oranı yüzde 11,84 olan ülkemizde, çay müstahsili, Japonya ülke ekonomisini bile geride bırakarak, yüzde 25 deflasyona uğratılıp yaş çayın fiyatı düşürülmüştür. Acil yapılması gereken; Yaş çay taban fiyatı kanunu çıkarılarak EPDK benzeri bir kurum tarafından denetim altına alınması, yerinde denetimlerde özel sektör çay üreticilerine müeyyideler uygulanarak müstahsilin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir. Benzer şekilde özel sektör yaş çay üreticilerinin de mağduriyetleri bakanlık tarafından garanti altına alınmalıdır." dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!