Advert
Advert
Advert

Çaykur'dan Acele Etmeden Toplayalım Açıklaması

ÇAYKUR, Ramazan Bayramının ilk iki gününde yaş çay alımlarında günlük çay işleme kapasitesinin çok çok üzerine çıkıldığından kontenjan uygulamasına gidildiğini bildirdi.

Çaykur'dan Acele Etmeden Toplayalım Açıklaması
Çaykur'dan Acele Etmeden Toplayalım Açıklaması admin

ÇAYKUR’dan birinci sürgün alımlarına yönelik yapılan açıklamada, Ramazan Bayramının birinci ve ikinci gününde günlük 9 bin 100 ton olan yaş çay işleme kapasitesinin aşıldığı vurgulanarak, kontenjan uygulamasının devreye sokulduğu ifade edildi. Açıklamada, üreticilerin b usüreçte acele etmemeleri ve ÇAYKUR’un kota miktarı kadar çay alımını gerçekleştireceği ifade edildi.

ÇAYKUR’dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “19 Mayıs’ta başladığımız ve Bayramda da kesintisiz çay alımı yaptığımız bu günlerde en son 12.500 ton ve bir öncesi gün de 9.500 ton yaş çay alımı yapılarak işleme kapasitemizin çok çok üzerine çıkılmıştır. Şu ana kadar uyguladığımız dengeli, kontrollü kontenjan miktarlarının devamı için çay alımlarımızın bu rakamların altında gerçekleşmesi gerekmektedir. Üreticilerimiz henüz taze olan çaylarını acele etmeden, alım ekibimiz ve kendilerini zor duruma düşürmeden toplamaya devam ettikleri sürece bu günlerde uyguladığımız günlük yaş çay alım kontenjanına devam edilebilecektir.

Aksi durumda ise kaliteli ürün alımı ve üretimi için mecburen daha düşük kontenjan uygulamalarına gidileceğinden acele etmeyelim, Çaykur kota miktarı kadar çay alımı yapacaktır.

Ülke olarak birlik beraberlik içerisinde olduğumuz bu özel dönemlerde aynı birlikteliği ve dayanışmayı; üreticilerimizle, çalışanlarımızla ve bütün sektör bileşenleriyle birlikte çay alımlarında da sağlayacağımızdan hiçbir şüphemiz yoktur.

Gösterilecek sabır ve anlayış için şimdiden çok teşekkür ederiz.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!