Advert
Advert
Advert

BAHATTİN RİZE’DE İKİNCİ KEZ DOĞUYORDU

BAHATTİN RİZE’DE İKİNCİ KEZ DOĞUYORDU

BAHATTİN RİZE’DE İKİNCİ KEZ DOĞUYORDU
BAHATTİN RİZE’DE İKİNCİ KEZ DOĞUYORDU admin

1979-80 sezonunda 1. Ligde (Süper lig) Trabzonspor 39 puanla bir kez daha şampiyon olurken, üç büyüklere karşı işte böyle flaş sonuçlar elde eden Rizespor, topladığı 32 puanla 16 takım arasında ligi 5. sırada tamamlıyordu. Nereden bakarsanız bakın bu başarıya alkış tutmak gerekirdi. İşte bu başarılı takımın kalesinde sezon başında 3.5 milyona Galatasaray’dan transfer olan Bahattin Demircan vardı. 

İZMİRSPOR’DA ADINI DUYURMAYA BAŞLADI
1 Nisan 1956 tarihinde İzmir’de doğdu.  Çok değil üç-dört yıl öncesinde, İzmirspor’un genç file bekçisi olarak adını duyurmaya başlayan Bahattin, İstanbul takımlarının kanca taktığı bir kaleciydi. Yörenin Ali Artuner efsanesinden sonra yeni bir yıldızı olarak parlıyordu. Bahattin Demircan o günleri şöyle anlatıyor: “O günleri andıkça hatıralar canlanıyor. Kaleci Sait Abi, Fetih Abi, Kel Mehmet, Ali Abi, Başkanımız Cavit Ölçer, Taner Kardeşim, Yıldırım Hoca, hepimizin üzerine büyük emeği geçen, Gürcan Berk Hoca’mız film şeridi gibi gözümden geçer o günleri hiç unutmam”.

VER ELİNİ GALATASARAY
İzmirspor'da filizleniyor, spor yaşamı giderek onu kalecilik alanında haklı bir üne kavuşuyordu. Galatasaray’da dâhil olmak üzere birçok kulüp, Bahattin’e transfer teklifinde bulunuyordu. Amatör Milli ve Ümit Milli formalarım peş peşe giyerek büyük bir çıkışın grafiğini çiziyordu ve Galatasaray’a transferi Taçsız Kral Metin Oktay’ı anımsatıyordu. İzmirspor’un Sarı Kırmızılı camiaya verdiği son armağanı gibiydi. Sonunda genç kaleci Sarı-Kırmızılı renkleri tercih etti. Ama koskoca iki sezon içinde ancak 4-5 maç ya oynadı, ya oynamadı. 

RİZE ONA O RİZE’YE YARADI
Bahattin Çünkü ilk sezon Nihat ve Kajganiç, daha sonra ise 5 milyona Adana Demirspor’dan alman Eser’in arkasından, hep yedek bekletildi. Aslında kahroluyor her geçen gün için, için eriyordu. Galatasaray kalesine geçmek bu şartlar altında kısmet olamayacaktı. Transfer ayı gelip çattı. Bahattin takımından devamlı yedek olmasına rağmen o kadar çok transfer teklifi aldı ki, kendi bile şaşırdı. Kayserispor, Rize, Adana Demirspor, Gaziantep, hep bu genç kalecinin Peşinde idi. Ancak elini kesesini çabuk tutan Rize spor Bahattin’i razı etti ve bir süre sakladı. Galatasaray yöneticilerini ikna etmek için araya Gümrük ve Tekel Bakam Tuncay Mataracı girdi ve sonunda Bahattin 1. Ligin yeni takımı Rizespor’a tam 3.5 milyona mal oldu. Bahattin ise Galatasaray’dan ayrılış hikayesini şöyle dile getiriyordu "Yönetici abilerim ile konuştum. Futbol oynamağa susamıştım. Coşkun Özarı ve diğer idareciler bana büyük anlayış gösterdiler. Bunu hiç unutmayacağım.

RİZE UNUTULMAZ
Bahattin Demircan “amacım kaleci olarak varlığımı ispatlamak” olduğunu vurgulayarak “bunun için Rize’ye geldim var gücüm le çalışıp, Bahattin Türkiye’nin en iyi kalecilerinden biri dedirtmek istiyorum”  diyordu. Yeni takımına çabuk uyan genç kaleci hem arkadaşları, hem de idarecileri tarafından çok seviliyor. Eski Başkanlardan Nuri Akbulut , Paşa Ali Alman, Mustafa Zeki Rakıcıoğlu ve Hasan Kemal Yardımcı’nın hep güzelliklerinden söz ediyor. Rize’de birlikte futbol oynadı Hüsnü Kürkçü’den, Kuzu Hüseyin’i ve diğer arkadaşlarını hiç unutmadığını söylüyor. Bahattin futbol için Rize’de ikinci kez doğuyor,  bununla kalmayıp uzak kaldığı ve özlediği Milli takım formasına yeniden kavuşmanın eşiğine geliyordu.  Rize’de iki buçuk sezon kalecilik yapıyordu.Bahattin Demircan kariyerinde İzmirspor, Galatasaray, Rizespor, Kayserispor, Sakaryaspor, Edirnespor, Alibeyköyspor, Dikilitaş, Nişantaşı formaları giydi. Maltepespor’un kalecisi sakatlanınca 40 yaşında yeniden profesyonel futbol hayatına geri döndü. 

FUTBOLA HİZMETE DEVAM
33 yaşında futbolu bırakan ve 40 yaşında 3 maçlığına yeniden futbola geri dönen Demircan, 1994’de teknik adamlığa başladı. UEFA A ve Kaleci Antrenörlüğü Diplomalarına sahip olan tecrübeli teknik adam çok sayıda takımda görev yaptı. Bahattin Demircan Tekirdağspor’da Kaleci antrenörü olarak futbolumuza katkı vermeye devam ediyor.

Fatih Sultan KAR / İST

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!