Advert
Advert
Advert

Yeni Çalışmayla Yarıcı ve Yevmiyeciler Rize'ye Gelebilecek!

Bulundukları Rize’ye komşu illerden Rize’ye çay toplamak için gelenler bu yıl da gelebilecek.

Yeni Çalışmayla Yarıcı ve Yevmiyeciler Rize'ye Gelebilecek!
Yeni Çalışmayla Yarıcı ve Yevmiyeciler Rize'ye Gelebilecek! admin

İçişleri Bakanlığı tarafından çıkartılan kararla Rize’ye gelişler ve seyahat belgeleri tamamen kaldırılmıştı. Bu karar ise bir çok gurbetçinin Rize’ye gelerek Rize için risk oluşturmasını engellemişti.  Dolayısıyla gurbette olup da çay sezonunda tarım amaçlı Rize’ye gelen gurbetçilerinde yolunu kapatmıştı. Bu uygulamanın ardından Rize’de Ziraat Odaları ve Muhtarların talebi üzerine bir çalışma başlatıldığı öğrenildi.

 

Resmi olmayan kaynaklardan edinilen bilgiye göre; gerçekleşen çalışmaya göre geçmiş yıllarda Rize’ye ‘Yarıcı’ veya ‘Yevmiyeci’ olarak çay toplamaya gelen vatandaşların yeniden gelebilmeleri için önü açılacak. Muhtarlıkların yazacağı bir yazı ile Ziraat Odaları vatandaşın bulunduğu il veya ilçede ki Ziraat Odası ile irtibata geçilecek. Bu sayede vatandaşın Rize’ye gelebilmesi için işlemler başlamış olacak. İncelemeler tamamlandığında ise izni alan vatandaş Rize’ye gelebilecek.

 

Rize'ye kimler gelebilecek!

Üzerinde durulan bu çalışma sayesinde Rize’ye komşu risk oranı düşük illerden veya komşu illerdeki ilçelerden ve sağlık durumu iyi olan vatandaşlar gelebilecek. Aynı zamanda bu vatandaşların bulunduğu illerde seyahat kısıtlaması olmaması da gerekiyor. Ayrıca bu vatandaşların geçmişte Rize’de çay toplamış olma, halk tarafından kabullenilmiş kişiler olma özelliklerine sahip olması gerekiyor. Bunun dışında İçişleri Bakanlığı’nı taliamtı üzerine çıkartılan seyahat yasağı kararı gereği hiç kimse Rize’ye gelemeyecek.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!