Advert
Advert
Advert

Çayda Gübreleme İçin Rize Dışından Geleceklere Çağrı: "Gelmeyin. Gübrelemeyi 1. Sürgün Sonuna Bırakın"

Rize Ziraat Odası Başkanlığı, çayda gübreleme işinin birinci sürgün sonunda verilmesinin üreticinin sağlığı açısından faydalı olacağını bildirdi. Oda, ayrıca, gübreleme için il dışından geleceklere “gelmeyin” tavsiyesinde bulundu

Çayda Gübreleme İçin Rize Dışından Geleceklere Çağrı:
Çayda Gübreleme İçin Rize Dışından Geleceklere Çağrı: admin

Rize Ziraat Odası Başkanlığı, çay üreticilerini uyararak, ziraat mühendislerinin yaş çayda gübreleme işinin birinci sürgün sonunda yapılmasının verimi ve kaliteyi düşürmeyeceği açıklamasına itibar etmelerini isteyerek, koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmaması için üreticilere gübreleme işinin birinci sürgün sonrasına bırakması tavsiyesinde bulunarak, il dışından geleceklere de "gelmeyin" çağrısında bulundu.

Rize Ziraat Odası Başkanlığından yapılan açıklamada, Dünya genelinde görülen ve etkisini sürdüren koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan sağlığını korumak ve virüsün yayılmasını önlemek adına çeşitli tedbirler alınmakta olduğu belirtilerek, “Sağlık Bakanımız tarafından ülkemizin her tarafına yayıldığı kamuoyuna duyurulmuş, dolayısıyla ilimizde de görülebileceği anlamı taşımaktadır. Bizlerde üretici kesimi olarak üzerimize düşen önlemlerimizi almak durumundayız. Bu bağlamda; il dışından çay gübreleme işi için bu günlerde Rizemize gelinmekte ve bunun virüsün yayılmasına sebep olacağı düşünülmektedir. Virüsün yayılmasını önlemek, en aza indirmek için üreticilerimizin gelmemesi ve gübrelemeyi birinci sürgün sonunda uygulaması önerilmektedir. Bölgemizin başta Rize ilimizin en önemli tarım ürünü ve geçim kaynağımız çaydır. Yaş çay gübrelemesi birinci sürgü sonunda uygulaması Ziraat Mühendisleri ve ilgili yöneticiler her hangi verim ve kalite kaybı olmayacağını söylemektedirler. İl dışından gelecek üreticilerimiz koronavirüs önlemleri kapsamında bir sefere mahsus bu şekilde uygulama yapmalarını temenni ediyoruz.” denildi.

Açıklamada, ayrıca, her işin başının sağlık olduğu vurgulanarak, "Evde kal"ınması çağrısında bulunuldu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!