Advert
Advert
Advert

Sabriye Toprak Güloğlu'ndan net Tavır Merkez Parti Üyeliğimden Gurur Duyuyorum.

Sabriye Toprak Güloğlu Mensubu olmaktan da kıvanç duyduğum Merkez Parti ‘nin bir üyesiyim.

Sabriye Toprak Güloğlu'ndan net Tavır Merkez Parti Üyeliğimden Gurur Duyuyorum.
Sabriye Toprak Güloğlu'ndan net Tavır Merkez Parti Üyeliğimden Gurur Duyuyorum. admin

Sevgili Rizeliler ve muhataplar,

Yazdığım bu kısa metnin sebebi, sondakikarize haberlerinde yayınlanan “Hasan Karal’ı Protesto Eden Rizeli’nin Ailesi...” başlıklı, itham ve yergilerden oluşan haber yazısıdır. Her ne kadar haberin muhatabı oğlum Muhammed Ali Toprak olsa da, oğluma yapılmak istenilen eleştiriler, kendisine yöneltilmektense, düşünce ve ifade özgürlüğüne muhalif bir kafa yapısıyla, “sen önce kendi ailene bak” tarzında bir üslupla ailemizin fertlerine yönlendirilmiştir.

Düşünce ve ifade özgürlüğü, T.C. Anayasasının 26/1 ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10. maddesinde düzenlenmiştir. Düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı, Anayasa ve sözleşmenin ortak koruma alanında yer almaktadır. Bu düstur doğrultusunda söz konusu haber metninin daha ilk paragrafında yer alan “... annesi Merkez Partili çıktı.” ifadesi yergi içerikli bir ifadedir. 5703 sayılı Siyasi Partiler kanunumuzun 6. Maddesi gereğince “Her Türk vatandaşı, kanunda ve parti tüzüğünde gösterilen şartlara ve usullere göre siyasi partilere üye olma ve dilediği anda üyelikten çekilme hakkına sahiptir.” Ben de bir vatandaş olarak bu hakkım doğrultusunda politikalarını, hedef ve ilkelerini, siyasi misyon ve vizyonunu benimsediğim ve diğerler partilerden ehven bulduğum, mensubu olmaktan da kıvanç duyduğum Merkez Parti ‘nin bir üyesiyim.

Karadeniz’de doğmuş ve büyümüş bir aile olarak şimdiye kadar siyasi tercihlerimizi ailenin her bir mensubu kendi kanaatine göre belirlemiş. Diğer üyeleri ve yakınlarımızı rencide etmeden usulüne uygun olarak bunu hayatına geçirmiştir. Ben de “Önce insan” diye ve herhangi bir IRK, DİN, DİL, MEZHEP ve başkaca ayrıcı unsurlara göre siyaset yapmayan ve bütün mensuplarını bir ailenin üyeleri gibi kabul eden ve sadece “ADALET, HÜRRİYET, SERBEST MÜZAKERE ve EŞİTLİK” esasından alan Merkez Parti’nin kurucularını ve programını kendime uygun bulduğum için orada yer almaya karar verdim. Bunun eleştirilecek bir yönü yoktur. Eğer bir eleştiri konusu yapılacaksa benim partideki faaliyetlerim, partinin programı ve mensuplarının faaliyetleri tenkit konusu olabilir. Merkez Partinin genel başkanı ömrünü Adalete adamış, Erzurumlu ve akrabalarımız vasıtasıyla yakinen tanıdığım ve bildiğim bir insandır. Haberi yazan gazeteci arkadaşın ve herkesin bilmesini, tanımasını ve incelemesini, sonra bir yanlışlık görürlerse beni ikaz etmelerini arzu ediyorum. İnsan bilmediği ve tanımadığı bir şey hakkında hüküm vermemelidir. Bu sebeple haberden rahatsız olan insanların, onların davranışlarını tenkit eden oğlumu muhatap alması gerekirken, şahsımı ve Rizemizin sevilen bir ismi olan kardeşim Davut Güloğlu’nu olayın içine katmasını esefle kınıyorum.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!